Инфо

14. јануар 2021.14. јан 2021.
фото: sport.blic.rs

фото: sport.blic.rs

ВАТЕРПОЛО: ВК „ШАБАЦ“ се одлучио за промене у стручном штабу

ДЕЛИМИЧНА ИЗМЕНА НА КЛУПИ ШАПЧАНА

Васовић предводи тим са клупе на мечевима, а на тренинзима заједно раде он и Емил Николић. Два прослављена имена ће допринети унапређењу стручног рада у клубу на свим нивоима. Посебна посвећеност раду са млађим категоријама
Први тим Ватерполо клуба “Шабац”, у наставку сезоне, са клупе ће предводити Анто Васовић, спортски директор клуба, некадашњи прослављени репрезентативац. Досадашњи тренер Емил Николић не напушта Шапчане, већ ће радити заједно са Васовићем у припреми сениора, а уз рад у сениорској екипи, више пажње ће Николић посветити и раду са тренерима млађих категорија. Анто Васовића углавном сви познају по позицијама спортског директора, најпре у Војводини, потом у Шапцу, као и раду у Ватерполо савезу Србије, но он има и тренерско искуство рада у Бечеју. Као препрезентативац је освојио титулу шампиона планете, а зна осећај освајања титуле првака Европе у клупској конкуренцији.

-Анто Васовић је наш вишегодишњи члан, име које је свима познато и нема потребе говорити о његовом ватерполо знању. Познаје све играче, пратио је њихов рад и нема потребе за упознавањем и свим оним што обично прати долазак новог тренера – истичу у клубу.

У редовима шампиона посебно су срећни што је постигнут договор са Емилом Николићем да остане уз клуб и немерљиво искуство тренера који је освајао све што један стручњак може да освоји настави да преноси на, како играче првог тима у тренажном процесу, тако и млађе категорије, односно тренере млађих категорија.

остаје у клубу: емил Николић (ФОТО: В. А.)


-Одлучили смо се за овај корак у договору са Емилом Николићем који из здравствених разлога није у могућности да води мечеве, а презадовољни смо што ћемо врхунског стручњака немерљивог искуства, као што је Емил, имати и даље у клубу, уз додатно време које ће посветити раду млађих категорија и унапређењу рада тренера свих узраста у клубу. Николић, дакле, наставља рад и са првим тимом, уз додатно посвећивање пажње унапређењу стручног рада у ВК “Шабац” - додали су у клубу.

Распоред мечева у Београду
Шабачки ватерполисти турнир отварају дуелом против првог фаворита и браниоца титуле, загребачке „Младости“ у четвртак од 20:40. Непуних десет часова касније, у петак ујутру, од 10:15 шампион Србије игра против домаћина турнира и актуелног освајача Купа Србије Црвене Звезде. Исти дан од 20:40 следи меч против сплитског Јадрана. Укратко, у 24 сата заказане су три утакмице против браниоца титуле, освајача Купа, учесника Лиге шампиона. У суботу од 18:50 Шапчани играју са Ријечанима, да би турнир затворили дуелом против осетно појачаног Партизана коме су се придружили репрезентативац Стефан Митровић и Бразилац Вегара. Ова утакмица је заказана за недељу од 13:40.


Деби у улози предводника сениорске екипе Анто Васовић ће имати у четвртак када у Београду стартује полуфинални турнир Регионалне А1 лиге где ће у четири дана Шапчани одиграти чак пет мечева против реномираних ривала. После турнира следи наставак припрема за пролећну полусезону Супер лиге када већ у првом колу следи дерби против Радничког у Крагујевцу. Наставак је заказан за 27. фебруар. На крају регуларног дела сезоне првих осам екипа ће се пласирати у плеј оф, а потом ће се кроз четвртфинале, полуфинале и финале добити шампион Србије.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa