Инфо

14. јануар 2021.14. јан 2021.
фото: в. а.

фото: в. а.

ВАТЕРПОЛО: ВК „ШАБАЦ“ наступа на полуфиналном турниру регионалне лиге

Регионално такмичење подређено Супер лиги

Јаки ривали у Београду најбољи тест за домаће такмичење. Недостајало среће, али и боље угре током јесени. Морнар не долази у Београд, Жеља да тим буде у најјачем саставу и напредак у игри
Већ вечерас (четвртак) шабачке ватерполисте очекује прво коло јаког и распоредом врло згуснутог такмичарског календара на полуфиналном турниру Регионалне лиге у Београду. Због познате ситуације, систем такмичења је измењен, те је свакако шампиону Србије приоритет борба за одбрану титуле на домаћој сцени, док на Регионалну лигу гледају као прилику за унапређење игре, посебно зато што неће наступити комплетни, јер се први голман Радослав Филиповић још враћа постепено у тренажни процес после паузе због Ковида.

-Одлична прилика да видимо где смо у односу на изузетне екипе против којих, за разлику од претходних сезона, Шабац није у прилици да игра по двокружном бод систему. Играмо против великих имена, пет ривала, пет (некадашњих) шампиона. Нема потребе говорити о тежини тих мечева и чињеници да ће се све сместити у неколико дана. Без резултатског императива путујемо, али уз велику жељу да покажемо квалитет – истиче најбољи стрелац Шапчана у првом делу сезоне Филип Гардашевић.

Сви у клубу су очекивали да паузу дочекају боље пласирани од позиције четири на табели, ове сезоне, једне од јачих лига Европе. Када се узме у обзир да, рачунајући плеј оф, ово није ни половина сезоне, довољно је времена да се пропусти исправе, уверен је репрезентативац Црне Горе.

„Морнари без пловидбе“
Сплитски „Морнар“ имао је загарантовано место на полуфиналном турниру, али због финансијских проблема и борбе неких играча са Ковидом 19, Сплићани су одустали од наступа, те је аутоматски отказан бараж дуел Партизана и Приморја за још једно место, већ су оба тима добила прилику да наступе на главном турниру.


-Нема много филозофије, напредак ћемо остварити кроз још јачи рад, тренинг, уигравање. Нисмо задовољни, али времена за исправку има. Изгубили смо неке важне мечеве где смо били равноправни, недостајало је среће, али треба бити искрен и рећи да нисмо у неким ситуацијама ни били на довољно високом нивоу. Читаву јесен је било проблема са повредама, голман Филиповић је због вируса морао на паузу и све се то одразило. Очекујем на пролеће да унапредимо игру и наравно, у складу са тим, унапредимо и резултатски клуб. Високе амбиције не мењамо и још је циљ борба за титулу – додао је Гардашевић.

Турнир у Београду Шапачни отварају дуелом против Младости већ вечерас од 20:40 на базену „Милан Гале Мушкатировић“. На турниру наступају још: Јадран, Приморје (Ријека), Партизан и Црвена Звезда. После лигашког једнокружног система, два најбоља тима избориће пласман на финални турнир где их очекују две најбоље екипе са турнира у Дубровнику. У Далмацији се боре: Југ, Раднички, Јадран (Х. Нови), Приморац (Котор), Будва, Соларис (Шибеник).
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa