Инфо

21. јануар 2021.21. јан 2021.
Сарадња два града за добробит грађана
Састанак градоначелника Ваљева и Шапца

Сарадња два града за добробит грађана

Пријем и састанак градоначелника Ваљева Лазара Гојковића и Шапца др Александра Пајића. Челници два града разговарали о унапређењу сарадње, заједничком деловању, размени искустава, примерима добре праксе у својим локалним срединама
Успостављање пријатељских веза и заједнички рад на побољшању квалитета живота у Шапцу и Ваљеву само су неки од мотива за радну посету градоначелника Ваљева Лазара Гојковића Шапцу. За првог човека центра Колубарског округа градоначелник др Александар Пајић са замеником Блажом Кнежевићем организовао је пријем на ком су разговарали о унапређењу сарадње, заједничком деловању, размени искустава, као и примерима добре праксе у својим локалним срединама.

-Велико ми је задовољство што сам имао прилику да угостим градоначелника Града Ваљева Лазара Гојковића. После више 20 година непостојања сарадње између два највећа града Колубарског и Мачванског округа разговарали смо о најбитнијим темама за грађане и једног и другог града- рекао је градоначелник Шапца додавши да су инвестиције стожер развоја.



- Разговарали смо и о инфраструктурним пројектима који су везани за Национални инвестициони план 2025 који ће бити финансиран од стране државе, као и о спремности пројеката и њиховој реализацији. Долазак домаћих и страних инвеститора, отварање нових радних места, од значаја су за Шабац и Ваљево. Такође, било је речи о реконструкцији Болнице у Ваљеву, јер су одмакли у припреми пројектне документације, те на основу њиховог искуства можемо сазнати више како би реконструкција Опште болнице у Шапцу текла по плану.

Као приоритет градоначелник Ваљева Лазар Гојковић истакао је напредак две локалне самоуправе, а први корак заједничке сарадње види у именовању новог вршиоца дужности начелника Градске управе Ваљево Небојше Петронића.

-Оно што бих истакао као важно је да Шабац и Ваљево у будућности блиско сарађују у циљу унапређења и оснаживања наших региона како бисмо могли да будемо пандан најразвијенијим градовима у Србији и иностранству. Вршилац дужности начелника Градске управе Ваљево Небојша Петронић је из Шапца, и то је свакако вид сарадње између градова. Наш заједнички циљ је развитак оба града и добробит грађана. Драго ми је што сам у Шапцу и што сам имао прилику да разговарам са колегом о унапређењу сарадње на свим нивоима - закључио је Гојковић уз уверење да ће позитивна искуства бити имплементирана у оба града.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa