Инфо

21. јануар 2021.21. јан 2021.
Циљ је да Мачва поново засија
Отворене реконструисане просторије Боскерског клуба

Циљ је да Мачва поново засија

Реконструсани сала и друге просторије. први предуслов за напредак клуба. Рад базиран на принципима развоја личности, не само спортисте. Подршка БСС на сваки начин. На пролеће спектакл. Подршка града клубовима који окупљају најмлађе
Боксерски клуб „Мачва“ од недавно располаже новим, реконструисаним просторијама на познатој адреси у оквиру Спортско рекреативног комплекса „Стари Град“. Уз комплетно реновирање сале, обновљене су и друге просторије.

Како је на свечаном отварању истакао нови спортски директор Бранислав Јовичић, адекватни услови су предуслов напретка клуба који је био у изузетно тешкој ситуацији, уз велику жељу да убрзо поново „црвено – црни“ буду поново међу водећим клубовима Србије, такмичарски и организационо.
Истог дана организован је и први тренинг у новој сали чиме је симболично и започела, додају у клубу, нова ера у колективу који постоји од 1942. године.

- Могу сви да виде да је објекат доведен до савршенства. Наш првобитни план је био да створимо услове за основни рад и функционисање, међутим како је време одмицало, више пажње смо посвећивали детаљима где смо створили салу каквом ретко који клуб у Србији може да се похвали. Радови још нису окончани, трају и онолико колико нам финансије буду дозволиле, толико ћемо се трудити да још побољшамо услове - истиче Јовичић и додао да је приоритет клуба популаризација бокса и велики број чланова међу најмлађима. Први и основни циљ је да најмлађи стасавају уз овај спорт и уз клуб и једна од најбитнијих ставки је да најпре буду праве формиране личности, а тек потом добри спортисти – истакао је директор „Мачве“ Бранислав Јовичић.

Говорити о Мачви у боскерском свету је прича о великом клубу, свима познатом, са карактеристичном школом и убрзо ће славна прошлост бити ојачана добром садашњошћу и светлом будућношћу уверен је први човек српског бокса.

-Мачва је један од најстаријих и најпрепознатљивијих клубова на простору бивше Југославије. Сигуран сам да ће поново клуб засијати старим сјајем. Реконструисана, нова сала отвориће своја врата за сву децу и младе који ће овде моћи да тренирају. Бокс може да их научи да буду бољи људи, карактерно јачи, снажнији, да гледају животу у очи, науче да када падну треба да устану и наставе борбу. Верујем да ће из ове сале ускоро доћи нови шампиони – верује председник Боксерског савеза Ненад Боровчанин и додаје да ће Савез бити уз Мачву у сваком погледу, кроз опрему, кампове, тренерски рад, најавивши и скори долазак једног кубанског тренера у Шабац, који је део делегације гостујућих тренера из ове државе ангажованих да унапреде српски бокс.

Обавеза Града је, наводи градоначелник Шапца др Александар Пајић, да буде подршка спортским колективима који окупљају најмлађе и граде најбоље услове за развој и напредак деце кроз рад са одличним тренерима и у изванредним условима.

-Ове просторије су пример како све може да се доведе у ред када привредници града који имају афинитет према спорту и који желе да се и њихова деца баве спортом на најбољи и најлепши начин. Управо овако нешто је то што град захтева од спортских клубова, спортских колектива и наравно да ће Град помоћи средствима из буџета, јер овакви ентузијасти то заслужују. Очекујемо много младих људи који ће се бавити спортом и који ће те прелепе вештине као што је бокс вратити на стазе старе славе. Град Шабац ће помоћи све клубове који окупљају велики број деце – рекао је градоначелник Шапца.
Уколико епидемиолошка ситуација дозволи, већ на пролеће или лето, шабачки љубитељи бокса могу гледати у свом граду учеснике из целог региона на интернационалној ревији “Златна чивија”. Турнир ће бити преношен на ТВ Arena fight.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa