Инфо

21. јануар 2021.21. јан 2021.
сада само првенство у фокусу (в. а.)

сада само првенство у фокусу (в. а.)

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА И НАСТАВАК ПРИПРЕМА ЗА СУПЕР ЛИГУ

ТУРНИР ЈЕ БИО ПУТОКАЗ ЗА ДАЉИ РАД

Највећи жал остаје због финиша против Црвене Звезде. Добар отпор фаворизованим Загрепчанима и у првом делу против Сплићана. Регионална лига није приоритет, наставак припрема за пролећну полусезону. Излазак из лошег низа. Промена на клупи, циљеви непромењени
Ватерполо је физички врло захтеван спорт и када је турнирски систем у коме се у четири дана одигра чак пет утакмица, на испиту је више од квалитета тима. Тренери су се, у Београду и Дубровнику нашли пред изазовом комбиновања тимова, како би успели играчи да изнесу терет више утакмица. Шапчани су турнир окончали са два тријумфа и три пораза, што је солидан учинак. Један зицер је вероватно делио од врло добре оцене, а оно што је важније, игра је била још боља. Егал до последњег периода против шампиона региона, Младости и то прве вечери, када су екипе имале највише снаге, зицер проотив Звезде минут и по пре краја који би меч преломио у корист „чивијаша“ говори о добром наступи и у поразима. Сплит је једини доминирао.

Популаризација ватерпола
-Нашем клупском ватерполу је потребна популаризација, а масовни медији су најбољи пут за то. Велико хвала Спорт клубу на преносима и утакмица са турнира и преносима домаће лиге где је и „Шабац“ често био на програму. Публика нам много недостаје, надамо се да ћемо поново моћи да уживамо у подршци наших навијача, а током овог периода, сви су, на малим екиранима, имали прилику да нас прате уживо и бодре. Ако је и једно дете пожелело да тренира ватерполо гледајући преносе, остварен је успех, а сигуран сам да их има много више – наглашава Анто Васовић.


-Волим да кажем да ћу када будем потпуно задовољан отићи у пензију (смех). Наравно да има делова којима сам задовољан и оних где апсолутно нисам и на томе морамо радити до почетка пролећне полусезоне. Нама је овај турнир био пре свега показатељ физичке и психичке снаге тима. Изузетно је напорно играти у оваквом темпу, те сам врло задовољан како су момци изнели све то. Напорно је било мени поред базена, могу да замислим њима – истиче Анто Васовић, тренер Шапчана.

У односу на турнир у Дубровнику, београдски се квалитетом издвојио, као и неизвесношћу. Три црногорска тима су у паду форме, јер њихов успон је базиран на Регионалном такмичењу, због мање домаћих клубова.
-Није било времена да гледамо више турнир у Далмацији, мислим да су заслужено Југ и Крагујевац на финалном турниру. Не могу да кажем да ли је наша група била квалитетнија, али свакако је изједначенија. Када погледате табелу, могли би рећи како је Ријека најслабија код нас, међутим Приморје је тим који игра изузетно леп и добар ватерполо да су све пријатно изненадили. Водили су против Звезде и нас по четири гола, против Партизана пет, били на два разлике од Младости и врло лако су могли бити и трећи, те тријумф против њих је немала ствар. Партизан је много уигранији него јесенас, одлично појачан. Био је одличан такмац Звезди, а она имала петерце против Јадрана. Против Звезде смо ми имали играча више код 10:10 и добру прилику, меч би ту вероватно био преломљен на нашу страну. Три егал периода против Младости је максимум наш у овом тренутку.

Шабац – Младост 10:13 (2:2, 4:3, 2:3, 2:5)
ШАБАЦ: Филиповић (2 одбране), Ераковић 1, Марковић, Репановић 1, Ткач, Илић 1, Вучинић 2, Савковић, Јанковић 3, Тонковић, Стојановић 2, Велкић, Вукадиновић (7 одбрана), Ћетковић.
МЛАДОСТ (З): Марцелић (12 одбрана), Раду 2, Милош 1, Биљака, Лазић 1, Дашић, Букић 3, Бушље, Висковић 1, Бајић, М. Врлић, Харков 2, Јурлина, Ј. Врлић 3.


Ц. Звезда – Шабац 12:10 (2:0, 4:4, 3:3, 3:3)
Ц. ЗВЕЗДА: Мишовић (9 одбрана), Танкосић 4(1), Касум, Марковић, Суботић 6(2), Милојевић, Вићковић, Тртовић, Вукичевић 1, Шулц, Стојановић, Радовић, Алексић, Смиљевић 1.
ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић 2, Марковић 1, Репановић, Ткач, Илић 1, Вучинић 1, Гардашевић 2, Јанковић 1, Тонковић, Стојановић 2, Велкић, Вукадиновић (7 одбрана), Ћетковић.


Шабац – Јадран (С) 7:12 (2:4, 2:3, 1:5, 0:2)
ШАБАЦ: Филиповић (7 одбрана), Ераковић, Марковић, Репановић, Ткач 1, Илић, Вучинић 1, Гардашевић, Јанковић, Тонковић, Стојановић 2, Велкић 1, Вукадиновић, Ћетковић 2.
ЈАДРАН: Подруг (6 одбрана) , Бурић 3, Крагић 2, Бего 1, Бутић, Пејковић 1, Милардовић, Стојанац, Бушелић, Делић 1, Шетка 3, Дужевић 1, Челар (1 одбрана), Зовић.


Приморје – Шабац 15:16 (4:4, 4:2, 6:7, 1:3)
ПРИМОРЈЕ: Чубранић (14 одбрана), Бурбан 2, Н. Чубранић, Летица, Брубњак 5, Блажић 1, Брбњак 2, Раковац 1, Аугусти 1, Јуришић, Бабић, Папарић 1, Олић, Цар 2.
ШАБАЦ: Филиповић (1 одбрана), Ераковић 1, Савковић, Репановић, Ткач, Илић, Вучинић 5, Гардашевић, Јанковић 2, Тонковић, Стојановић 4, Велкић 1, Вукадиновић (3 одбране), Ћетковић 3.


Шабац – Партизан 14:9 (3:2, 3:2, 4:1, 4:4)
ШАБАЦ: Филиповић (5 одбрана), Ераковић, Марковић 1, Репановић 1, Ткач, Илић, Вучинић 4, Савковић, Јанковић, Тонковић, Стојановић 3, Велкић 1, Вукадиновић (3 одбране), Ћетковић 4.
ПАРТИЗАН: Булајић (7 одбрана), Божовић, Барач 1, Нешић 1, Шофилд 1, Јакшић, Вергара 1, Димитријевић, Бућан, Гак, Андрин, Митровић 5, Глушац (2 одбране), Живојиновић.


Некада је психолошка стабилност важнија у односу на физичку спрему, посебно у неизвесним финишима утакмица. Овај сегмент је био велики проблем за Шабац током ове сезоне. Сваки од пораза против домаћих екипа у Супер лиги, Купу и сада на турниру, догодио се после изједначених мечева, где би нијансе одлучиле у корист ривала.
-То је сегмент на коме ћемо такође предано радити. После пораза од Јадрана, имали смо низ од шест пораза у низу. У Купу од Новог Београда, првенству од истог ривала и Звезде и на турниру Младост, Звезда, Јадран. Све су то изузетни ривали где ниједан изгубљен меч није био сензација, били смо егал у оба дуела против београдских екипа, но свеједно шест пораза у низу је велики терт посебно за млад тим. На састанку пред меч са Приморјем рекли смо колико је важна победа и излазак из лошег низа. Опет кажем, ривал је био изузетан, враћали смо се и победили у неизвесном финишу. Јако важан тријумф. Рутински смо савладали Партизан и надам се започели победнички низ.

Три репрезентативца
Шабачки ватерполо има три представника на списку селектора Савића за припремни турнир у Црној Гори који стартује 29. јануара. Међу позванима из Шапца су: Петар Велкић, Ђорђе Вучинић и Огњен Стојановић. Они у Београду тренирају до суботе, 23. јануара.


Такмичарска пауза је до првог викенда марта, али за тим највипших амбиција она значи више тренинга и рада на унапређењу игре.
-Амбиције не мењамо, желимо највише. Сада смо четврти, али преостала је још половина сезоне и плеј оф. Како наши тимови играју у Европи, меч против Радничког је одложен за 3. март. На нашем базену имамо све услове, планирамо више спаринг дуела и напоран рад у глобалу, то је једини пут до успеха. Надам се да ће сви бити здрави и да ћемо на пролеће имати на свим мечевима најјачи састав, што није био случај током јесени – закључује Васовић.

фото: sport.blic.rs


На завршном турниру у Загребу, у полуфиналу, играће Младост и Раднички, односно Југ и Јадран. Младост брани титулу.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa