Инфо

21. јануар 2021.21. јан 2021.
фото: рсс

фото: рсс

РУКОМЕТ: РЕПРЕЗЕНТИЦИЈА СРБИЈЕ

Рукометно буђење?

Добре игре репрезентације против Француза и Грка. Шапчани део успеха. Пласман на Европско прванство готово осигуран. Близу и прво место у квалификационој групи ван свих очекивања
На Светском првенству у Египту за рукометаше, које је недавно стартовало учествују: Зеленортска острва, Мароко, Уругвај, Чиле, Ангола, Португал, али не и Србија. Ипак, лек против рукометне депресије на репрезентативном нивоу дао је старт квалфикација за Европско првенство наредне године, где смо, као потпуни аутсајдери против Француске, олимпијског вицешампиона, освојили три од могућа четири бода, а потом рутински победили Грчку и осим у случају невероватних неуспеха против Грчке на гостовању и Белгије, практично обезбедили пласман на Европски куп 2022. године. У два меча, у Зрењанину и Кретеју, Србија није само остварила позитиван резултат против чувених „триколора“, већ и играла допадљиво, брзо и квалитетно предвођена новим селектором Тонијем Ђироном из Шпаније. Немали допринос у победи 27:24 и ремију 26:26, односно тријумфу над Грцима 31:21, дали су Шапчани, односно један рођени Шапчанин и један играч Металопластике који није рођен у Шапцу, али се рукометни „родио“ овде , још наступа за овдашњи клуб где је и досегао репрезентативне висине.

У два дуела против вењликана чак десет погодака постигао је бек Петар Ђорђић. Леви бек рођен је у Шапцу 1990. године, али је каријеру градио ван Србије, у Немачкој, Португалу и Белорусији. Зашто се то догодило много је јасније када знамо да је реч о сину чувеног шабачког рукометног голмана Зорана Ђорђића, некадашњег голмана Металопластике који је 1993. године прешао у Бундеслигу. Ђођић је један од најважнијих чинилаца бековске линије.

Брзину репрезентацији даје Вукашин Воркапић, десно крило које је још увек други избор, после Богдана Радивојевића, али већ има дужи репрезентативни стаж. У Кретеју се уписао међу стрелце, да би против Грчке четири пута матирао ривалског чувара мреже. Не треба заборавити да је Металопластика предњачила по броју репрезентативаца из домаће лиге на ширем списку. Припреме за поменуте дуеле у потпуности су прошли голман Бомаштар и лево крило Срдановић и свакако фигурирају као опције у сениорском тиму.

У Грчкој играмо крајем априла, према тренутном распореду 29. или 30, а у мају следе окршаји са Белгијом. По две екипе из сваке групе пролазе директно на континентални шампионат.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa