Инфо

21. јануар 2021.21. јан 2021.
фото: н. ј. (фб жрк)

фото: н. ј. (фб жрк)

РУКОМЕТ: ДОМАЋЕ ЛИГЕ

Победничке аспирације

Медицнар у среду на терену. Тежак ривал упркос табели. Промене у играчком кадру доказ угледа Медицинара. Металопластика ради, прикључили се репрезентативци. Последњег викенда јануара „плави“ излазе на терен
Већ крајем овог месеца биће настављена такмичења у Супер лиги за рукометашице и рукометаше. Играчице МЕДИЦИНАРА на терен ће већ у среду, 27. јануара, када ће у Шапцу одиграти одложен меч седмог кола Супер лиге против екипе „Младости“ из Нове Пазове. Овај дуел је и прилика за Шапчанке да се врате победничком низу, јер је ривал тим са зачеља табеле, али и екипа која је, због проблема са ковидом, одиграла свега четри меча од почетка првенства.

-Искуснији су од нас, сувише мало мечева су одиграле девојке из Пазове да би њихова позиција била релевантна. Моје девојке су одлично радиле, верујем да смо остварили напредак у свим сегментима и да ће то показати паркет. Наш првенствени циљ је да обезбедимо опстанак што раније, а потом и што боља позиција на табели – истиче тренер Шапчанки Сандра Колаковић.

Најзначајнија промена у екипи је повратак Александре Крстић у Шабац. Пред старт сезоне одлучила је да пређе у Железничар из Инђије. Тамо није имала много прилике да игра, те је пожелела да се врати у клуб где је остварила велике успехе.

-Александрина жеља је била да поново обуче наш дрес, нама је њен квалитет добродошао. Њена жеља је и велика потврда рада у Медицинару. Поносни смо што смо клуб који даје све услове за рад, напредак младих играчица и што смо клуб где се рукометашице поштују на најбољи начин, где се рад валоризује кроз минутажу. Верујемо у тим, у потенцијал који имају младе рукометашице и пружамо им истинску шансу – додала је Колаковић.

фото: сеха сајт


У Египту траје чудно Светско првенство у рукомету, а чим буде окончано, на терен ће и мушкарци у Супер лиги. Последњег викенда јануара, 30/31. МЕТАЛОПЛАСТИКА не би требало да има потешкоћа у мечу против Шамота у Шапцу, што би клуб приближило првом месту и на крају овог дела сезоне у групи Б. Другог дана Божића „плави“ су започели припреме, а Воркапић и Срдановић су се касније прикључили због обавеза у репрезентацији.

Признање за Сандру
„Рукометни журнал“, познати портал који прати рукометна дешавања, већ традиционално организује изброр за најбоље играче и тренере у домаћем такмичењу, мушкој и женској конкуренцији, а овогодишњи добитник признања за најбољег тренера женске Супер лиге је шеф стручног штаба Медицнара Сандра Колаковић. Њен колега на клупи Партизана, Ненад Максић, најбољи је тренер мушке Супер лиге.

Могућност учешћа имају посетиоци портала, као и играчи/тренери. Признање за најбољу играчицу припало је некадашњем члану шабачког клуба, данас играчици Бекамента Александри Стаменић, док је Никола Ивановић из Партизана најбољи играч. Лука Роган (ЦЗ) је најбољи млади играч. У коначном пласману Вукашин Воркапић је четврти играч лиге мушкараца, док је Ана Благојевић пета међу суперлигашицама.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa