Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
До среде вакцинисано 5.863 суграђана
ЕПИДЕМИОЛОШКА СЛИКА ШАПЦА

До среде вакцинисано 5.863 суграђана

Штаб за ванредне ситуације позива све суграђане да се пријаве и искористе право да буду вакцинисани у наредним данима. Сви заинтересовани могу се пријавити преко портала еУправе или позивом на број 0800/222-334
Према подацима Градског штаба за ванредне ситуације стиглим пре закључења овог броја, у Шапцу је током уторка на пункту за вакцинацију у фискултурној сали економске школе вакцинисано укупно 606 суграђана. Наведено је да је од почетка масовне имунизације на територији града Шапца, вакцину против коронавируса примило 5.863 суграђана.

У Општој болници ,,Др Лаза К. Лазаревић”, хоспитализован је 131 ковид позитиван пацијент, од којих је у респираторној јединици седам интубираних. Два детета са мајкама су у уторак излечена и отпуштена са болничког лечења, а у црвеној зони дечјег одељења тренутно се налази једно дете. Од понедељка до уторка, у шабачкој Општој болници забележена су четири смртна исхода, од којих је један ковид позитиван корисник Геронтолошког центра.

По налогу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, урађен је антигенски скрининг свих 115 корисника, који се налазе у црвеној зони у новом објекту и сви су били негативни.
Другу дозу ,,Фајзерове” вакцине, у уторак је примило 72 суграђана, од тог броја 37 је из Геронтолошког центра, а остало су здравствени радници.

Штаб за ванредне ситуације позива све суграђане да се пријаве и искористе право да буду вакцинисани у наредним данима. Сви заинтересовани могу се пријавити преко портала еУправе или позивом на број 0800/222-334.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa