Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
шта се дешава у геронтолошком центру
КОНФЕРЕНЦИЈА ИНИЦИЈАТИВЕ “СЕЛО-ГРАД”

шта се дешава у геронтолошком центру

“Зашто Штаб за ванредне ситуације града Шапца није ниједном сазвао конференцију за штампу од почетка немилих догађаја у “Геронтолошком центру”? Шта би се десило са нама који смо чинили претходну власт да се ово догодило у том моменту?”, питао је Салко Карадаревић. “Товом јунади и свиња се интензивно бавим 30 година. Никада ситуација није била гора”, истакао је Драган Станковић
Иницијатива “Село-град” одржала је у уторак конференцију за медије на којој су говорили о актуелној политичкој ситуацији у граду, као и о стању у пољопривреди. На почетку обраћања Салко Карадаревић је осудио претње главном уреднику “Подринских новина” Ивану Ковачевићу и апеловао је на надлежне да што пре реагују. Као најважнију тему истакли су “Геронтолошки центар”.

-Јадан је Шабац у коме новинари не могу слободно да пишу и мисле. Највећи апсурд је што је самозвани градоначелник Александар Пајић испао жртва. Најавили смо да ћемо сваких месец дана правити конференције на којима ћемо имати теме везане за град и село. Сматрамо да је најважнија тема у граду Шапцу “Геронтолошки центар”. Није нам јасно шта се дешава тамо и ко крије податке. Ова установа је добила орден од председникк Републике за успешан рад. Сада је од 150 корисника 125 позитивно на Ковид 19, а 14 или 15 наших старијих суграђана је преминуло. Тамо ради 12 лекара и 11 медицинских сестара. Они су 10 месеци у карантину, изоловани од својих најмилијих. Постављамо питање како се десило да корона однесе толико живота у тој установи. Тражимо оставку директорке Марије Марковић, а желимо да одговорност сносе и командант Штаба за ванредне ситуације Александар Пајић и директор Завода за јавно здравље. Зашто Штаб за ванредне ситуације града Шапца није ниједном сазвао конференцију за штампу од почетка немилих догађаја у “Геронтолошком центру”? Шта би се десило са нама који смо чинили претходну власт да се ово догодило у том моменту? Сматрамо да нико не може да побегне од одговорности, рекао је Салко Карадаревић и додао да правни тим Иницијативе “Село-град” припрема кривичне пријаве против актера овог догађаја.

Ставили смо црну траку преко сточарства, јер је оно у фази изумирања


На конференцији је било речи и о 100 дана власти, коју је Карадаревић назвао “накарадном”.

-Бледо, бледо, да не може блеђе. Самозвани градоначелник ништа није урадио, сем што је средио своју канцеларију. Лоши су ученици ти који су заузели и воде град. Несхватљиво ми је да не могу да воде град у ком им је остављен уређен систем. Најгори ђаци су отели дневник и заузели учионицу која им не припада, рекао је Карадаревић.

Непосредно изјашњавање било добра одлука
На конферецнији је прокоментарисана и намера да се укине непосредно изјашњавање грађана о поврађају новца од пореза на имовину месним заједницама. Станковић сматра да је директно одлучивање било добра одлука због тога што су се свим месним заједницама враћала средстава од пореза, без обзира да ли се власт у месној заједници слаже или не слаже са градском.


Драган Станковић је истакао да је после здравља најважније питање економија. На конференцији су истакли пано са натписом “сточарство” преко кога су ставили црни флор.

-Сточарство је једна од најбитнијих грана пољопривреде, којом се пољопривредник баве током целе године. Ставили смо црну траку преко сточарства, јер је оно у фази изумирања. Ова црна трака је произведена у фабрици чији је већински власник Српска напредна странка. Аграрна политика ове државе је погубна по српског сељака. Бикови су у последњих годину и по дана били доста испод 2 евра. Многи пољопривредници су остали са празним оборима. Товом јунади и свиња се интензивно бавим 30 година. Никада ситуација није била гора. Од избора се свиње продају по цени која је испод цене њиховог коштања. Оваква је ситуација зато што се увозе полутке из Европске уније, рекао је Станковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa