Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
Честитка  из Русије
Награда за гимназијалку Андријану Живковић

Честитка из Русије

Професорка Татјана Маринковић истиче да Шабачка гимназија негује дугогодишњу сарадњу са руским универзитетом, те да је награда показатељ добре комуникације и препознавања
Ученица Шабачке гимназије Андријана Живковић на Међународном такмичењу које организује Универзитет Лобачевски из Русије освојила је трећу награду за најбољу новогодишњу и божићну честитку. На иницијативу, уз подршку и менторство професорке руског језика Татјане Маринковић, Андреа је свој рад послала на конкурс у далеки Нижњиновгород.

-После такмичења у школи и позитивних реакција на честитку професорка руског је предложила да рад пошаљемо на конкурс на Универзитет Лобачевски - каже награђена ученица.

Професорка Татјана Маринковић истиче да Шабачка гимназија негује дугогодишњу сарадњу са руским универзитетом, те да је награда показатељ добре комуникације и препознавања.

-Потајно смо се надали успеху, али смо били изненађени и срећни када су нас обавестили да је Андријана освојила трећу награду. Лобачевски је наш партнерски Универзитет и њихови представници су били неколико пута гости Шабачке гимназије, те сарадња траје годинама. Наша два ученика су стипенднсти Руске федерације и тамо студирају. Веома смо им захвални на подршци, као и нашим ученицима који раду учествују у свим активностима - изјавила је за ТВ „АС“ професорка поводом успеха ученице и образовне установе.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa