Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
Фото:  Мачва инфо

Фото: Мачва инфо

ВАКЦИНАЦИЈА У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

Пунктови у Клењу и Дубљу

Вакцинација у општини Богатић се одвија “пуном паром” на пунктовима у здравственим амболантама у Клењу и Дубљу. Жеља организатора је била да се избегне Дом здравља у Богатићу, где је ковид амбуланта у којој се свакодневно прегледају грађани на ковид-19. Из Дома здравља редовно се шаљу вакцине на пунктове за вакцинацију отворене у здравственим амбулантама у Клењу и Дубљу.
- Примио сам вакцину кинеског произвођача “Sinofarm”. Медицинско особље је било љубазно и све је протекло у најбољем реду, каже председник општине Богатић Милан Дамњановић и додаје:”Желим да личним примером охрабрим своје суграђане, да учине исто. Искрено верујем у процес вакцинације и медицинску струку која је дала сагласност и одобрење за почетак масовне имунизације становништва. Све вакцине које су одобриле званичне здравствене институције Републике Србије су добре и имају заједнички циљ-победити корона вирус и заштитити милионе недужних живота. Позивам овим путем све грађане општине Богатић да се пријаве за вакцинацију, да покажу одговорност и да на тај начин заштите, како себе, тако и све око себе, каже Дамњановић.

У циљу жеље да се не стварају непотребне гужве и редови, јер за вакцинацију влада велико интересовање и у овом крају, из Владе Србије поручују да се вакцинација заказује, телефонски или путем еуправе и на њу одлази по позиву и у заказаном термину. Читав поступак је веома једноставан, брз и безбедан. На пунктовима су добро обучене екипе медицинара и солидни услови за рад.
Према недељном извештају Завода за јавно здравље у Шапцу, на теритирији општине Богатић је у периоду од 18.01 до 24.01. 2021. године потврђено 85 позитивних узорака на ковид 19, а број активно оболелих у овој општини је 170.

Здравствени радници истичу да опуштања нема ни после вакцинације, а све прописане мере у борби против опасног вируса треба строго поштовати, како би победа над овом опасном заразом била што бржа и ефикаснија.

Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa