Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
За два дана 345 пријављених
У ОПШТИНИ БОГАТИЋ “ПЛАНУЛИ”СЕТВЕНИ КРЕДИТИ

За два дана 345 пријављених

Сада већ традиционални, кредит намењен пролећној сетви који општина Богатић субвенционише “покрићем” камате, привукао је и ове године велику пажњу ратара. Током два дана, колико је трајао, пријавило се укупно 345 ратара из ове локалне самоуправе, која је претежно пољопривредни крај.

- Владало је велико интересовање пољопривредника. Одлучили смо се да ове године износи које ратари могу користити у виду краткорочних повољних кредитних средстава буду од 200 до 500.000 динара.

Пријавило се укупно њих 345, а потраживања су 140 милиона динара. Наш сарадник на овом послу је пословна банка, а општина се прихватила да практично “покрије” сву камату на овај кредит у укупном износу од осам милиона динара. Посебно напомињем да ће сва средства бити исплаћена до 15 априла ове године, како би пољопривредници стигли да их искористе за набавку и примену свих неопходних агротехничких средстава, каже Теодор Теодоровић, заменик председника општине Богатић.

Он напомиње да је ова локална самоуправа, типичан пољопривредни крај о чему посебно воде рачуна и с тим у вези наглашава да ће потребан новац за сетву стићи на време, како би ратари могли да га наменски искористе.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa