Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
Дај ми реч да је насликам
Основна школа „Свети Сава“- ликовни конкурс

Дај ми реч да је насликам

Основна школа „Свети Сава“ организује ликовни конкурс намењен деци и ученицима основних и средњих школа која уче по ИОП-У.
Пријаве и радови се шаљу од 2. фебруара до 2. марта
На ликовном конкурсу могу да учествују сви ученици основних и средњих школа који уче по ИОП-у 2, у 4 категорије
1. BABY (такмичари старости до 6 год.)
2. категорија A (ученици 1. циклуса)
3. категорија B (ученици 2. циклуса)
4. категорија C (ученици средње школе)
На сајту: www.skola-svetisava.edu.rs у секцији „наша библиотека“ биће објављене приче Јасминке Петровић за све четири категорије које чита наш библиотекар и које након слушања треба да послуже учесницима конкурса као мотив или асоцијација за ликовни рад. Конкурс је званично почео на дан школе,
27. јануара, а пропозиције конкурса можете пронаћи детаљније у тексту.

Детаљи пријавe
Неопходно је попунити пријаву која се налази на сајту школе у секцији „Наша библиотека“, а биће послата и свим школама уз ову инофрмацију о ликовном конкурсу да би је штампали и делили заинтересованим учесницима.

Пријава за такмичење и ликовни рад подноси се од 2.02 до 2.03. путем поште на адресу школе: ОШ „Свети Сава“, ул. Драгише Пењина 31, 15000 Шабац или мејлом на адресу ликовног конкурса: lk.dajmirec@gmail.com

Радове можете слати у оригиналу или их фотографисати, па у електронској форми слати на изнад наведену мејл адресу. Намењен деци и ученицима основних и средњих школа која уче по ИОП-У.
Ако шаљете рад мејлом, можете то учинити у било ком од следећих формата: JPEG, PGN, BMP, PDF. Величина фајла не би требала да прелази 10MB. За сва питања пишите на мејл.

Шта је подстакло идеју ликовног конкурса?
Библиотека у ОШ „Свети Сава“ је регистрована 01.10.2018. год. захваљујући акцији „Књигом до осмеха“ у којој су учествовали сви запослени. Доласком библиотекара у школу отпочело се са обележавањем Дана писмености, Европског дана језика, Дана библиотеке, Дана школских библиотекара итд. Оно што је одмах указало на једну дивну спону, то су преклапања неких датума као што су Међународни дан особа са Дауновим синдромом и Светски дан поезије, али и Међународни дан аутизма који се одувек обележавао у овој школи, поклопио се са Међународним даном дечије књиге. Тако се дошло на идеју заједничког обележавања ових културних активности школе које су на један диван начин повезале библиотекара, дефектологе и наше ученике.

Проглашење победника
Дана 02. априла 2021. године ће бити проглашење победника конкурса у свим категоријама, а тим поводом почасни гост на свечаности биће ауторка прича које смо читали, признати дечији писац Јасминка Петровић.

Изложба свих радова
Током маја месеца биће организована изложба свих пристиглих радова на конкурс у Музеју града Шапца. О датумима поставке биће накнадно истакнуте информације на сајту школе.

Зашто ликовни конкурс - Дај ми реч да је насликам?
„Дај ми реч да је насликам“ се огледа у потреби свих нас који радимо са ученицима који су са сметњама у развоју и инвалидитетом, да ова деца буду видљива, да се скрене пажња на њихове специфичности, посебности и таленте, да се стекне свест о њиховој значајној улози у школском систему и широј друштвеној заједници, да се сензибилише јавност на ове осетљиве категорије деце и младих која заслужују равноправан положај у односу на децу редовне популације у свим сегментима свог живота.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa