Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
Све ближи почетак пролећа
ФУДБАЛ: ФК МАЧВА

Све ближи почетак пролећа

Завршница припрема. Марковић први новајлија. Добра игра у провери против Слободе. Ривали на старту пролећа из категорије императивних победа
Свега десетак дана дели нас од пролећне полусезоне у Супер лиги, а распоред и позиција на табели су такви да шабачка МАЧВА за очување наде у опстанак мора одмах да почне са добрим играма, јер следе дуели против екипа које морају бити савладане. Гостовање у Паланци и долазак Металца морају бити прилика за бодове.

Модел игре против Слободе могао би бити некакав рецепт за добре резултате. Босански премијерлигаш, познат диљем бивше државе, био је прави спаринг Мачви и у занимљивом мечу, интересантном и динамичном, голом Дабића овдашњи тим је славио. То је други тријумф у три припремна меча „црвено – црних“. Јуче је тренутно претпоследњи тим на табели Супер лиге угостио Лозницу, традиционалног ривала и чланом Прве лиге Србије.

Током недеље јавио се проблем ито са инстанце ФИФА. На адресу Дисциплинске комисије ФСС, стигао је допис из ФИФА у којем се тражи суспензија четири клуба, два прволигашка (Динамо Врање и Земун), једног Футсал клуба (Економац) и једног суперлигаша, нажалост баш Мачве, због дуговања према бившим играчима. Казна за све је забрана регистровања нових играча у зимском прелазном року, те је и долазак нападача Луке Марковића из Новог Пазара могао остати нереализован. Ипак проблем је решен и од уторка Мачви је и званично укинута суспензија. Шапчани ће у борбу за оспатанак и са новим играчима.
Марковић – солуција офанзиве

Мачва – Слобода (Т) 1:0 (0:0)
Помоћни терен. Главни судија: Мирослав Матић (Лозница); помоћници: Вучићевић (Крупањ) и Чотрић (Лозница). СТРЕЛАЦ: Дабић у 67. минуту.
МАЧВА: Перић (Самуровић), Пејовић (Зукић), Мијаиловић, Николић (Суботић), Трипковић (Мијаиловић), Обровац (Панић), Дабић (Ђоковић), Кочар (Кнежевић), В. Панић (Марковић), Ортиз (Тримановић), Б. Марковић (Михајловић)
СЛОБОДА (Т): Голубовић, Бегановић, Капетановић, Јусић, Авдић, Курталић, Предраговић, Ресић, Бегановић, Осмић, Алић. Играли још: Кукић, Салиховић, Мујкић, Девеџић, Кавазовић, Пезер, Кадрић, Мехмедовић, Максимовић, Ристић и Љуца


Зимски прелазни рок траје до 5. фебруара, то је и рок за све, тако и Мачву да регулисањем дуговања региструју играче са којима је договорена сарадња. Један од њих, је Лука Марковић. Он је забележио деби против Тузлака. Нови нападач, прво појачање Мачве ове зиме, доскорашњи је играч Новог Пазара на позајмици из Црвене Звезде. Реч је о младом фудбалеру који ускоро пуни 21 годину. Играо је у млађим категоријама Црвене Звезде, Чукаричког, одакле одлази у Италију, где је наступао за Коротоне, Јувентус и Торино (састави млађи од 19 година). Претходног септембра се вратио у Звезду, потом прослеђен на позајмицу у Пазар. У јесењој плусезони постигао три гола у десет мечева. Наступа је за репрезентацију Србије до 17 и до 19 година.

До сада, екипу су напустили Ристивојевић, нови играч Лознице, Дукић који ће наступати у Вождовцу, као и Шушњар, Ивић и Вујчић који су тренутно без ангажмана.
Д. Б

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa