Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
баскин: фото Р. А.

баскин: фото Р. А.

СПОРТ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

ПРИЛИКА ЗА ЗДРАВ, АКТИВАН ЖИВОТ

Бојне активности у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом. Могућност за све узрасте чланова. У плану пливање и поновно покретање бадминтона и шаха. Реализација на више локација
Спорт у својој суштини носи нови квалитет живота. Баштинећи дружење, пријатељства, уз надметање које је део сваког човека, рекреација испуњава широк дијапазон могућности какве човека испуњавају, унапређујући психофизичко здравље. Ма колико у свакој дисциплини постоје некакве препреке за учеснике, толико је модификација већине, у мери да буду доступне свима. Уме спорт донети радости и разочарења, али пре свега створити сан који инспирише и познанства која оплемењују.

Недавно оформљени Спортски савез особа са инвалидитетом града Шапца носи идеју да спортом допринесе квалитету живота својих чланова и започиње низ различитих активности у том правцу.

-Моторичка радионица има своје термине уторком и четвртком. Школски узраст је уторком од 14:45 до 15:45, а предшколски од 16:00 до 16:45. Школарци су четвртком између 16 и 17 часова. Петком од 15 до 16 часова тренинг организује Школица спорта и то је у сали Соколског дома. Баскин тренинзи су недељом од 10:30 до 12 часова у сали ОШ „Јанко Веселиновић“. Започели смо и рекреацију за стони тенис заинтересованих понедељком од 9 до 11 сати. У то време СТИК „Мачва“ има клупски тренинг, а уколико има заинтересованих, моја маленкост радим са њима, а други тренер са члановима клуба – истиче Роберт Авдић, секретар Спортског савеза особа са инвалидитетом града Шапца.



Атлетику реализује ДСРИ „Карађође“, Горан Николић, а тренинзи су у одељењу Основне школе „Вук Караџић“ у Касарским ливадама. Зависно од средстава Савез, у договору са руководством Градског базена, планира поновоно покретање пливачке секције, као активности за коју је владало интересовање. Од пролећа жеља је и да се поново покуша са бадминтон и шаховским тренинзима где није било много интересената.

- Волели би да од пролећа поново покренемо бадминтон. У први мах није владало велико интересовање, те смо обуставили, али не одустајемо, потрудићемо се да поново започне, јер је реч о заиста лепом спорту. Шах часови су организовани у Удружењу дистрофичара, суботом у поподневним сатима, водили су тренинге Бобан Милетић и Милан Грујић, но као и у бадминтону, није било много заинтересованих. Желимо да покушамо поново. Очекујемо од пролећа, када и временски услови буду бољи да и чланови буду активнији – сматра Роберт Авдић.

Све особе са инвалидитетом које желе да партиципирају у Спортском савезу особа са инвалидитетом могу да посете канцеларију у Соколском дому или телефонским путем. Све поменуте активности су доступне члановима, а део Спортског савеза могу постати колективи, односно удружења која приступом аутоматски својим члановима отварају врата спортове о којима је било речи.

-Правимо списак за све активности само да би имали број заинтересованих и могли да направимо групе у складу са терминима, јер ни рад није квалитетан ако има превише људи на једном месту, те стога поделом у групе омогућавамо пун ефекат – закључио је Авдић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa