Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
Другачији, али једнако вредни
ГРАДОНАЧЕЛНИК И “ЈАЗАКИ” ДАРИВАЛИ ПАКЕТИЋЕ ДЕЦИ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

Другачији, али једнако вредни

Тренутно нам је најпотребнија подршка за поступак лиценцирања за пружање услуге личних пратилаца који су неопходни, а о томе смо већ разговарали са градоначелником који је обећао несебичну подршку и помоћ удружењу и то ће, сигурна сам, унапредити овај сегмент социјалне заштите у Шапцу. Лични пратиоци су неопходни како ниједно дете са инвалидитетом не би било ускраћено за оно што институције могу да му пруже
Време даривања у Шапцу продужило се до после Светог Саве. Градоначелник Шапца Александар Пајић, заједно са менаџментом компаније “Јазаки”, уручио пакетиће деци из удружења “Да будемо сви једнаки”. Пакетићи су обезбеђени и за сва остала удружења са територије града, која окупљају децу са сметњама у развоју.

компанија “Јазаки” запошљава више од 3.000 наших суграђана и показује велику друштвену одговорност, тако што је свим удружењима која окупљају децу са сметњама у развоју на територији Шапца, обезбедила пакетиће


-Са удружењем “Да будемо сви једнаки” сарађујемо већ дуго, али ја сам први пут у њиховим просторијама. Заиста је велико задовољство упознати ове људе који се баве једним тешким послом, а то је брига о деци којима је помоћ и људска емпатија најпотребнија, а то су деца са сметњама у развоју. Компанија “Јазаки” запошљава више од 3.000 наших суграђана и показује велику друштвену одговорност, тако што је свим удружењима која окупљају децу са сметњама у развоју на територији Шапца, обезбедила пакетиће. То су удружења слепе и слабовиде деце, деца са аутизмом, са дистрофијом, са церебралном парализом, глувих и наглувих. Град Шабац ће увек подржавати солидарност и хуманост. Драго нам је што можемо, заједно са великим компанијама овог града, да мислимо о нашој деци којима су помоћ и пажња најпотребнији. Град Шабац издваја више од 22 милиона за личне пратиоце за 46 корисника који имају могућност да им они помогну у формирању будућих великих људи, рекао је Александар Пајић.

Мина Мијаиловић, потпредседник удружења “Да будемо сви једнаки” захвалила се у њихово име комапнији “Јазаки” на донираним пакетићима и позвала друштвено одговорне компаније и поједнице да се прикључе њиховим активностима и помогну раду удружења.



-Значајно за ово удружење је што има квалитетан рад и важне партнере који нам помажу да спроведемо наше активности, а то су Град Шабац, Центар за социјални рад, друга удружења, фондације, комапније, појединци. Тренутно нам је најпотребнија подршка за поступак лиценцирања за пружање услуге личних пратилаца који су неопходни, а о томе смо већ разговарали са градоначелником који је обећао несебичну подршку и помоћ удружењу и то ће, сигурна сам, унапредити овај сегмент социјалне заштите у Шапцу. Лични пратиоци су неопходни како ниједно дете са инвалидитетом не би било ускраћено за оно што институције могу да му пруже. Схватили смо да пут до побољшања положаја особа са инвалидитетом води кроз повећање њихове видљивости. Ми постојимо због тога да подигнемо свест код људи и укажемо на то да постоји неко ко је другачији, али не мање вредан. Настављамо нашу борбу и идемо ка циљу, а то је - да будемо сви једнаки, рекла је Мина Мијаиловић.

Удружење “Да будемо сви једнаки” постоји две године и окупља 83 деце. Главни циљ удружења је побољшање положаја деце и одраслих особа са иналидитетом, као и помоћ самохраним и самосталним родитељима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa