Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
Исказана  хуманост
ШАБАЦ

Исказана хуманост

Поред редовних у овом месецу планирамо и акције добровољног давања крви 05. 02. у ЈКП Водовод Шабац у термину од девет до 12 часова и истог дана у месној заједници Бела река, потом 19. 02. у Електродистрибуцији Шабац, а 28. 02 у Прњавору и Змињаку
Од почетка године, шеста по реду акција добровољнод давања крви, одржана је протекле среде у Културном центру Шапца. Акцију су заједнички спровели Црвени крст Шапца и Институт за трансфузију крви Србије.

- Спроводимо све прописане епидемиолошке мере, због деловања корона вируса. Поред редовних у овом месецу планирамо и акције добровољног давања крви 05. 02. у ЈКП Водовод Шабац у термину од девет до 12 часова и истог дана у месној заједници Бела река, потом 19. 02. у Електродистрибуцији Шабац, а 28. 02 у Прњавору и Змињаку. Будући да су велике несташице крви, свих крвних група, користим и ову прилику да позовем све хумане људе да искажу своју солидарност и дословно спасу нечије животе, каже Славко Радовановић из Црвеног крста Шабац.

Његов колега Душан Серафимовић из Института за трансфузију крви Србије, додаје да Шапчани традиционално показују своју хуманост и нису погрешили што су међу првима за спровођење ових акција изабрали баш Шабац. Серафимовић се захваљује Црвеном крсту Шабац, Градској управи и Културном центру, који им редовно стоје на услузи и помажу код оваквих акција.

Своје задовољство због добровољног давања крви нису скривали ни земљаци Предраг Арсеновић и Милан Мањенчић из Шеварица, који кажу да су пресрећни што на овакав начин помажу људима. Предраг је драгоцену течност дао пети, а Милан трећи пут.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa