Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
Чувари традиције
Школa примењених уметности

Чувари традиције

“Учимо да малим и потребним будемо задовољни”, Растко Немањић - Свети Сава, први српски просветитељ и архиепископ
Изложба Школе примењених уметности, под називом “Чувари традиције” стваралачки је израз ученика ове образовне установе. На више од 50 радова представљен је дух традиције, креације и промишљања о свету и идејама водиљама Светог Саве.



-Сваког 27. јануара сећамо се Светог Саве, а заправо сваки дан требало би да живимо и сећамо се његовог учења. Ове године школску славу смо прославили скромно, али са раскошном изложбом коју су нам даровали наши професори и ученици потврдивши да су прави чувари традиције, а да је Школа примењених уметности заснована на истинским вредностима. Водимо се речима Светог Саве, да су знање и мудрост све, да је учење изнад свега и када то неко достигне, тада су му сва врата света отворена - навела је директорка Невенка Ђокић.



Доминантан мотив поставке је православље и светосавље, док су заступљене различите технике уметничког изражавања младих

-Сваки празник има своју симболику и посебност. Неке радове смо стварали као појединци, док смо друге радили групно. Један од мотива нам је била и розета (елемент декорације у црквама и манастирима у облику ружиног цвета). Увек нам је задовољство да учествујемо у припреми изложбе - каже ученица Марина Гашић.

Поставка у галерији Школе примењених уметности биће изложена до почетка марта.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa