Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
Одмор за јачи рад
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ (Ж)

Одмор за јачи рад

Меч одигран у Бору крајем претходне календарске године, у оквиру рунде где је већина дуела одложена због проблема са Ковид инфекцијом, омогућио је шабачким рукометашицама викенд паузе пред наставак сезоне. Урађено на припремама осликало се, у добром и лошем у дуелу у Шапцу претходне среде. На крају, гошће из Пазове су голом у последњој секунди са линије седам метара однеле два бода из дуела где су шансе биле приближно 50:50.

У последњој трећини меча млади састав Медицинара је показао карактер, потенцијал, могућност да се врати из великог заостатака, демонстрирао елан и то је за сваку похвалу, међутим тамна страна меча биле су две трећине дуела где је шабачким тим одиграо вероватно најслабији период од почетка сезоне. Много техничких грешака, изгубљених лопти, пропуштених прилика дало је могућности гошћама, које нису бриљирале, да направе велику предност и тако неискусног домаћина ставе у незахвалну улогу тима који надокнађује заостатак. Заслужио је Медицинар више игром у последњих 20 минута, али је и победа гошћи заслужена због константне предности од почетка.

Медицинар – Младост (НП) 22:23 (7:12)
Сала Гимназије. Без гледалаца. Судије: Боричић (Београд) и Марковић (Железник). Седмерци: Медицинар 6 (4); Младост 6 (6). Искључења: Медицинар 14; Младост 10 минута.
МЕДИЦИНАР: Обреновић 6, Мијаиловић 2, Којић 1, Радукић, Нинковић (11 одбрана), Обрадовић, Кажић, Пидро, Цветиновић, Васић, Крстић 4 (2), Радић, Ракић, Ивковић 5 (1), Глишић (1 одбрана), Благојевић 4 (1).
МЛАДОСТ (НП): Максић, Мацура, Глушица 11 (6), Поткоњак, Драгосављевић 2, Булатовић 1, Косановић, Шуберић 1, Лукић 2, Јовановић 1, Станојевић, Бонер, Богуновић 1, Ми. Којичић 4, Ма. Којичић.


Много грешака имали су и арбитри, често су „испуштали конце“ игре, допустили су да врло неактиван напад Младости траје свих 50 секунди завршнице, по изједначењу Тамаре Којић, али они су ипак споредни фактор у глобалу меча.

-Ово је млад тим, недостаје нам искуство, али има још да се игра, квалитет је несумњив, жеља за напретком такође и не сумњам да ће у наставку све бити боље и да ће уследити убрзо победе – у оптимистичком тону је завршила Јелена Нинковић, голман Медицинара.

У наредна четири кола, до краја месеца, против Јагодине и Наисе није реално очекивати више од добре борбе, али против Зајечара победа је важна, док је Врбас прилика за дерби где је сваки исход могућ. Викенд предаха и сваки наредни тренинг је прилика за напредак.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa