Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
фото: в. а.

фото: в. а.

ВАТЕРПОЛО: СТРУЧНИ ШТАБ О ПРОЛЕЋУ

Желимо шампионско славље

Највише амбиције на домаћој сцени непромењене. Конкуренти у предности, али заостатак надокнадив. Обавеза стручног штаба да извуче максимум од сваког играча. Рад са млађим категоријама пут до континуитета трајања и успеха
Први тренер сениора у пролећној полусезони и плеј офу биће Анто Васовић, који је на нову позицију дошао са јасним циљем да заједно са својим сарадницима доведе тим до новог славља. Шампионски пехар се већ одомаћио у Шапцу и амбиција је да ту остане бар још годину дана, до пролећа 2022. године.
-Имамо апсолутно поверење у играче којима располажемо и за нас су они најбољи на свету. Задатак стручног штаба је да извуче максимум од њих, да буду спремни за све изазове, а верујемо да је њихов максимум довољан, уз малу дозу среће, да нас доведе до врха. Пут до успеха могућ је само уз много рада и најважније у овом тренутку је да у саставу имам посвећене момке. Надамо се да ћемо имати више среће по питању повреда, вируса и других проблема, који су утицали да током јесени често немамо најјачи тим на располагању - рекао је Анто Васовић.

Клупски ватерполо у успону
Анто Васовић истакао је да клуб може остваривати успехе само ако стално стреми највишем. Да би се то постигло, неопходно је да у том подухвату учествују сви
-Желим да се захвалим Граду за сву досадашњу помоћ и биће нам изузетно потребна и у наредном периоду како би одржали корак са Радничким, Новим Београдом, Звездом, али не само њима. Партизан се буди, Војводина такође и ако не ове, онда већ наредне ће та два тима бити кандидати за титулу, уз постојеће. Уколико се мало заостане, врло лако са врха склизнете у средину. Наше амбиције нису мале, али се трудимо да створимо основ за њихово остварење. Ово је град где се ватерполо воли и учинићемо све да и у будућности радујемо наше навијаче.


У раду са првим тимом, Васовићу ће помагати досадашњи тренер Емил Николић, досадашњи први тренер и садашњи координатор стручног рада у клубу, посебно посвећен раду са тренерима млађих категорија.

-Једини начин да резултати остану на високом нивоу и да клуб функционише квалитетно, економски стабилно, не само Шабац, него било који је да обезбеди изградњу играча из сопственог погона који имају јаке споне са клубом, живе са њим и напредују кроз познат систем. Трудићу се да својим искуством унапредим рад младих колега. Јако је важно што код најмлађих видим жељу да уживају у ватерполу, а код њихових тренера спремност да се развијају у стручном смислу, што је одлична база. Наравно, помагаћу Анти, имали смо велики пех да нам први голман добије вирус у последње две недеље када смо играли одлучујуће мечеве, но опет су то биле утакмице где је један напад одлучивао. Тек следи плеј оф и прилика да покажемо снагу – рекао је Емил Николић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa