Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
Одјављена епидемија у Геронтолошком центру
саопштење

Одјављена епидемија у Геронтолошком центру

“Захвалан сам свим члановима Штаба за ванредне ситуације, здравственим радницима, јавним предузећима и установама, и свима који су се борили да спасу наше најстарије суграђане. Борили смо се, повлачили најбоље потезе за изналажење правих решења како би се обранио стационарни, и сачувао нови део Геронтолошког центра”
На територији Мачванског округа до закључења овог броја регистровано је 69 новооболелих од вируса корона, а на територији града Шапца 37 нових случајева.

У Општој болници ,,Лаза К. Лазаревић” хоспитализовано је 100 пацијената позитивних на вирус корона. У респираторној јединици налазе се четири пацијента, два су интубирана. У последња 24 часа није било преминулих од ковида.

Јуче је одјављена епидемија у Геронтолошком центру. Командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Шапца др Александар Пајић захвалио се свима који су се несебично борили како би спасили животе најстаријих суграђана.

- Стекли су се сви епидемиолошки и хигијенски услови да се одјави епидемија у Геронтолошком центру. Више од месец дана смо се борили и изборили са овим опаким вирусом. Захвалан сам свим члановима Штаба за ванредне ситуација, здравственим радницима, јавним предузећима и установама, и свима који су се борили да спасу наше најстарије суграђане. Борили смо се, повлачили најбоље потезе за изналажење правих решења како би се обранио стационарни, и сачувао нови део Геронтолошког центра. Велико хвала за посао који сте урадили за добробит људи који су корисници центра, рекао је командант Штаба.

Од почетка епидемије, од ковида су преминула 22 корисника дома за старе.

Током јучерашњег дана на вакциналном пункту у сали Економске школе ,,Стана Милановић” руском вакцином ,,Спутњик Ве” вакцинисано је 145 суграђана. У среду је почела масовна имунизација другом дозом вакцине кинеског произвођача ,,Синофарм”. Другу дозу вакцине примио је 491 суграђанин.
Штаб за ванредне ситуације града Шапца

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa