Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
У Мачву стижу стакленици
Најава инвестиције Хортикулурног центра у Општини Богатић

У Мачву стижу стакленици

Пројектом је предвиђено да се формира хортикултурни центар на површини од пет хектара са стакленицима, узгој поврћа у затвореном простору, а пре свега, производња парадајза са предвиђеним приносом од 600 до 700 тона по хектару који би представљао најинтензивнији начин производње одређених усева. У оквиру центра би постојале мини ботаничке баште и расад
Општину Богатић посетила је фирма „Монарх“ д.о.о Београд са својим стручним тимом, која је желела председнику општине господину Милану Дамњановићу и општинском руководству да представи пројекат под називом „У Мачву стижу стакленици и ...“, који представља увод у њихову велику инвестицију у општину Богатић.

Пројектом је предвиђено да се формира хортикултурни центар на површини од пет хектара са стакленицима, узгој поврћа у затвореном простору, а пре свега, производња парадајза са предвиђеним приносом од 600 до 700 тона по хектару који би представљао најинтензивнији начин производње одређених усева. У оквиру центра би постојале мини ботаничке баште и расад. Идеја је да се развије производња и у пластеницима и успостави сарадња са кооперантима који би могли да лакше пласирају своје производе на тржиште.

Такође, постојање истраживачко едукативног центра и сарадња са Београдским универзитетом, пољопривредним факултетима, различита истраживања, израда пројеката и едукације су саставни делови овог пројекта. Други део пројекта се односи на изградњу мањег ексклузивног велнес центра са аква парком и пратећим садржајем који би се простирао на површини од четири хектара и који би употпунио туристичку понуду наше општине.

Предвиђено је запослење минимум петнаест радника по хектару који би били ангажовани на паковању производа, а остали би били предвиђени у производњи и администрацији.

Већ у овој години инвеститор планира са почетком радова, а од 2022. године да се интензивира производња и да се постепено развија у следећих неколико година.
званична фб страна Милана Дамњановића

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa