Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
ЈУЧЕ ПОЧЕЛА РЕВАКЦИНАЦИЈА, ОТВОРЕН ЈОШ ЈЕДАН ПУНКТ ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ

Охрабрује мањи број заражених

Коцељева је изашла, чини ми се, из оног критичног периода. Број активно оболелих се стално мења али крајем прошле недеље био је 17, што је неколико пута мањи број у односу на неку претходну недељу
Од јуче је у коцељевачком дому здравља почела ревакцинација оних који су већ добили прву дозу вакцина против коронавируса. Она се обавља на досадашњем пункту у овој здравственој установи, док је други, новоотворени на истој адреси, намењен онима који су се тек одлучили да уђу у процес имунизације и то потврдили на један од предвиђених начина пријаве.

Председник општине Коцељева Душан Илинчић оценио је да имунизација иде добрим током, али нешто мањим интензитетом од половине прошле седмице. Ипак за првих десетак дана у овом крају вакцину је примило преко 660 грађана.

Коцељева је недељама уназад бележила велики број позитивних на Ковид 19. Међутим, делује да се ситуација смирује. Број новозаражених је знатно мањи и таква статистика охрабрује, како мештане и здравствене раднике, тако и руководство локалне самоуправе. Последње недеље јануара било је тек десет новозаражених и 33 активно оболела. Прва недеља фебруара завршена је са осам инфицираних, док је број активно оболелих на крају прошле седмице био дупло мањи. Не тако давно у овом крају само на дневном нивоу бележен је и по неколико пута већи број оболелих од оног који се сада евидентира на недељном.

–Коцељева је изашла, чини ми се, из оног критичног периода. Број активно оболелих се стално мења али крајем прошле недеље био је 17, што је неколико пута мањи број у односу на неку претходну недељу. Били смо у самом врху што се тиче општина Мачванског округа по броју позитивних. У претходној недељи смо забележили и дане без иједног зараженог корона вирусом, што је одлична вест, имајућу у виду чињеницу да је већ дуг период број новооболелих на високом нивоу- изјавио је председник општине Душан Илинчић.

Он је упозорио да је од пресудне важности да се и даље доследно примењују све мере заштите, јер вирус не мирује у неким од суседних општина.

– Људи се крећу из једне у другу средину. Зато је важно да будемо максимално одговорни и да не дозволимо евентуално ново преливање вируса на подручје наше општине- нагласио је Илинчић.
В. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa