Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
КОЦЕЉЕВА ЈЕ ПОНОВО ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ
ПОЧЕТАК РЕАЛИЗАЦИЈЕ ЗНАЧАЈНИХ ИНВЕСТИЦИЈА

КОЦЕЉЕВА ЈЕ ПОНОВО ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ

Према речима првог човека општине, Коцељева поново постаје велико градилиште. Радови на изградњи, реконструкцији и доградњи новог вртића, једне од највећих инвестиција, почели су пре неколико дана. На водо-изворишту у Свилеуви у завршној фази су радови на новој истражно-експлоатационој бушотини на око 200 метара дубине.

–Већ је кренуло испирање тог бунара. Монтира се пумпа и очекујемо да видимо колике смо количине воде добили. Нови бунар је у близини новоизграђеног резервоара који је завршен прошле године и ако буду очекивани капацитети на новој бушотини, одмах га убацујемо у тај резервоар како бисмо обезбедили још стабилније водоснабдевање, посебно током сушног периода године- изјавио је председник општине Душан Илинчић и подсетио да је ово девети бунар на водоизворишту ЈКП „Прогрес”.



Он је истакао и да се локална самоуправа активно бави пројектовањем за будуће инвестиције, ревидирањем постојећих пројеката и израдом нових које су у плану реализације не само у току текуће већ и у наредним годинама.

–Доста тога ће кренути са реализацијом у периоду испред нас, са првим лепим данима. Још увек не бих да откривам детаље, али заиста се планира много тога. И даље се планира изградња и ревитализација уличног система, наставак озелењавања Коцељева и садња дрвореда. У завршној фази је извођачки пројекат за изградњу зелене пијаце- додао је Илинчић и најавио да ће њиме бити обухваћен не само део пијаце већ комплетан простор.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa