Инфо

15. септембар 2011.15. сеп 2011.
ДАНАС ПОЧИЊЕ 43. “ЧИВИЈАДА“

КАРНЕВАЛ У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ

Проглашење победника за најбољи афоризам, сатиричну причу и карикатуру вечерас у Народном музеју. У петак и суботу дешавања у сенци 4. “Чивијашког карневала“. Нови председник “Чивијашке републике“ књижевник Петар Лазић. За завршницу планиран концерт Жељка Самарџића
Четрдесет трећи пут, пред Малу Госпојину, у Шапцу ће бити одржана “Чивијада“. Програм традиционалног “вашара“ хумора и сатире, освежен је пре четири године великим “чивијашким“ карневалом, који полако, али сигурно постаје један од синонима манифестације.
Организатори су и овај пут испланирали богат програм. За његову реализацију опредељено је 4 милиона динара.
Данас ће, у шабачким основним школама бити одржан “Чивијашки час“. За вечерас, (19 часова и 30 минута) у Народном музеју, је заказано отварање изложбе фотографије аутора Александра Келића под називом “Шабац, Гуча Виа Кучево“. Пола сата касније, у истој установи културе, јавности ће бити приказана изложба карикатура. У оквиру овог догађаја биће проглашени и победници конкурса за најбољи афоризам, сатиричну причу и карикатуру.
- На конкурс “Чивијада 2011.“ стигло је 1.500 афоризама, 350 сатиричних прича и 200 карикатура. За најбоље је предвиђена награда од 15.000 динара, друго пласирани ће добити 10.000, док је за треће место планиран износ од 5.000 динара ““ истакао је директор ТОШ Драгојло Лазић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa