Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
Љубовија.инфо

Љубовија.инфо

Љубовијски таксисти

Највећи проблем нелојална конкуренција

Надлежне општинске службе редовније ће контролисати рад таксиста и настојати да спрече нелојалну конкуренцију и кршење постојећих закона и правилника. Прихваћен је предлог таксиста да се обезбеде паркинг места на три локације, на почетку Улице Војводе Мишића, у Дринској улици код Средње школе „Вук Караџић“ и код Дома здравља „Љубовија“
У кабинету председника Општине Љубовија Милана Јовановића, на захтев представника таксиста, прошле седмице, одржан је састанак у циљу побољшавања услова рада и решавања проблема са којима се свакодневно суочавају такси предузетници. Састанку су присуствовали таксисти Душко Николић, Ратко Радовић, Марко Јањић и Миленко Миладиновић. У разговору са председником таксисти су истакли проблеме из своје свакодневнице.

Како је рекао таксиста Душко Николић, највећи су проблеми нелојалне конкуренције и мањак, односно непостојање обележених паркинг места на одређеним локацијама.

-Неке наше „колеге“ које се не придржавају законских одредби и прописа, превозе путнике у непријављеним и необележеним аутомобилима. Они су на тај начин нелојална конкуренција нама који смо уредно пријављени, обележени у складу са законом и плаћамо све обавезе држави. Због њих радимо на рубу егзистенције- каже Николић, а Ратко Радовић додаје да се поред овог проблема јавља и проблем са необележеним местима за паркинг такси возила, као на пример испред Дома здравља у Љубовији, где су таксисти онемогућени да се паркирају док чекају путнике, јер ризикују да буду кажњени због непрописног паркирања.

Општински инспектор за путеве и саобраћај Јелена Перић рекла је да се Одлуком о ауто - такси превозу путника на територији општине Љубовија ближе уређује обављање превоза путника на територји наше општине, као и да је у току поступак за усклађивање Одлуке која је тренутно на снази са важећим Законом о превозу путника у друмском саобраћају.

Према речима председника Милана Јовановића, поступак за усклађивање Одлуке ће бити спроведен у најкраћем року како би се уредио рад такси превоза путника на територији наше општине. Надлежне општинске службе редовније ће контролисати рад таксиста и настојати да спрече нелојалну конкуренцију и кршење постојећих закона и правилника. Прихваћен је предлог таксиста да се обезбеде паркинг места на три локације, на почетку Улице Војводе Мишића, у Дринској улици код Средње школе „Вук Караџић“ и код Дома здравља „Љубовија“, што ће бити регулисано новом Одлуком о ауто - такси превозу путника на територији општине Љубовија.
Љубовија.инфо

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa