Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
Биће пуна старт машина
ХИПОДРОМ ШАБАЦ И ОВЕ ЗИМЕ ЖИВИ ЗА НОВА УЗБУЂЕЊА

Биће пуна старт машина

У шталама 92 брза коња. Свакодневни тренинг с циљем боље припремљености за предстојећу сезону, а према календару почетак је 11. априла. Доста младих коња (двогодаца). Од проверених велике наде се полажу у Spencers Sona (Спенсеров син) прошлогодишњег коња године и Ирског пастува Zoffany s Delignta, који ће покушати да освоји јубиларни 100. Српски Дерби
На Шабачком хиподрому који су многи означили као место добрих сусретања, ових дана “ври”, као у кошници. У шталама је, кажу добри познаваоци 92 брза коња који свакодневно тренирају, под будним оком врсних стручњака. Прво раде кондиционе припреме, а полако излазе и на травнату стазу Шабачког хиподрома, како би прикупили што више снаге за предстојећу сезону коњичких трка, која ће нема сумње бити беома узбудљива и према “календару такмичења”, треба да почне 11. априла. Као и предтходних година на програму је 10 тркачких дана.

- На хиподрому се налази у тренингу највећи број коња у последњих 10 година. Најмлађи, двогодци, има их око 35 су и најбројнији. Трогодаца је 25 и старијих коња 30. Услови за тренинг су јако добри. Стаза је одлично припремљена. Код мене су у тренингу 42 коња. Истакао бих да је за предстојећу сезону увезено чак 10 двогодаца из Ирске и Немачке, што скупа гарантује велика узбуђења, каже Бојан Шендековић, деветоструки најбољи тренер Србије из Шапца, кога смо затекли на хиподрому у радној атмосфери.

Велика очекивања у његовој штали полажу у Ирског пастува Zoffanx s Delignta који ће, наглашавају покушати да освоји јубиларни 100. Српски Дерби.

Ништа мање наде не полажу у своје љубимце у штали Душана Пајића, прво веома успешног џокеја, а сада и тренера тркачких коња.

Организатори трка се надају и знатно повољнијој епидемиолошкој ситуацији, што би омогућило уживање у коњичким тркама што већег броја посетилаца и љубитеља овог динамичног спорта


- Код мене је у тренингу 14 коња. Највише очекујемо од већ провереног Spencers Sona, прошлогодишњег коња године, који је освојио Куп Љубичева и четврто место у “Меморијалу краља Александра. Наш џокеј је Горан Мешетовић,” каже Пајић и додаје да су припреме почели од децембра прошле године. Прво су радили на јачању кондиције, а сада већ почињу са изласцима на стазу и пуним галопом.
И Пајић се слаже са оценом да судећи по бројности и квалитету брзих коња треба очекивати доста узбуђења, а уз разне друге, туристичке садржаје, Шабачки хиподром се прочуо у Србији.

Организатори трка се надају и знатно повољнијој епидемиолошкој ситуацији, што би омогућило уживање у коњичким тркама што већег броја посетилаца и љубитеља овог динамичног спорта.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa