Инфо

18. фебруар 2021.18. феб 2021.
КРАТКА ПОВЕСТ СВАКОГ  КО ЈЕ ИКАД ЖИВЕО

КРАТКА ПОВЕСТ СВАКОГ КО ЈЕ ИКАД ЖИВЕО

Аутор : Адам Радерфорд

Генетика – Да ли ће нам савремена генетика показати да погрешно схватамо одређене концепте, као што је то питање расе?
Историја – Шта нам то наши гени сведоче о историји, а шта од историје можемо дознати о њима?
Еволуција – Да ли проучавање људске еволуције мутира у непрекидну револуцију?

Идеја да неки ген кодира неку особину, а његов квар неку болест, и да ћемо то пратити кроз породице, поколења и историју претходила је вековима генетици. Скраћеница ДНК постала је синоним за судбину, или шав који пролази кроз нас и запечаћује наше судбине. Али да ли је то истина? Оно што генетика не може да нам саопшти подједнако је важно као и оно што може.

Први читаоц који нам се јави на број телефона 015/353-244 добиће на поклон књигу Адама Радефорда „Кратка повест сваког ко је икада живео“


У својим јединственим геномима свако од нас носи историју наше врсте – нашег рођења, смрти, болести, рата, глади, миграција, и много сексуалних односа. Међутим, све те приче биле су закључане – све до сада. Ко су наши преци? Одакле су дошли? Генетичари су одједном постали историчари, а чврсти докази у нашој ДНК отворили су ону кутију коју смо затворили мислећи да све знамо. Познати научни писац Адам Радерфорд прецизно објашњава на који начин геномика у потпуности реисписује причу о људима – од пре 100 хиљада година па све до сада.

Ова књига је једна демистификујућа и осветљујућа слика онога што јесмо сада, и пута кроз који смо прошли да бисмо то постали!

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa