Инфо

18. фебруар 2021.18. феб 2021.
Ћелава певачица на сцени
Шабачко позориште

Ћелава певачица на сцени

„Ништа није ужасно, све је ужасно. Ништа није комично, све је трагично. Ништа није трагично, све је комично, све је стварно, нестварно, немогуће, појмљиво, непојмљиво. Све је тешко, све је лако….“ (Ежен Јонеско)

Култна представа Шабачког позоришта „Ћелава певачица“ прославља 27 година театарског живота, а овог, 23. фебруара од 19 часова, публика ће имати прилику да погледа нову изведбу омиљеног позоришног комада базираног на делу Ежена Јонеска, у режији Никите Миливојевића.

„Све је доживљено у Позоришту“… изјавио је својевремено Е. Јонеско. Живети у свету у коме је све дозвољено – режирати писца у чијем је позоришту све дозвољено!.... „То ми се чини логично“, рекао би г-дин Смит. ( редитељ Никита Миливојевић).

Како истичу у градском театру, представа има своје фанове, сталне гледаоце који радо прате сваку изведбу увек нешто ново, али и да уживају у омиљеним репликама, сваког пута, без премца. У години премијере, сада слободно можемо рећи, већ давне 1994. године, „Ћелава певачица“ је уврштена у пет најбољих представа у земљи.

Поред бројних награда за представу у целини, режију и глумачка остварења на свим фестивалима на којима је приказивана, представа је била врло запажена на Светском фестивалу Јонеска, где је у конкуренцији представа из целог света однела значајне награде (за представу у целини, режију и глуму).
Члан шабачког ансамбла Иван Томашевић је награђен за улогу господина Мартина. Гранд при Фестивала ’’Јоаким Вујић’’ за госпођу Мартин добила је Анета Томашевић. На истом фестивалу за улогу ватрогасног капетана награду је добио Љубиша Баровић, за исту улогу добио је и признање на Фестивалу ’’Љубиша Јовановић’’.

Играју: г. Смит – Зоран карајић, г-ђа Смит – Деана Костић, г. Мартин – Иван Томашевић,
г-ђа Мартин – Анета Томашевић, Мери, служавка – Драгана Радојевић, ватрогасни капетан – Љубиша Баровић.

Цена карте је 400 динара, а радно време билатернице Позоришта од 11 до 13 и од 17 до 19 часова.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa