Инфо

18. фебруар 2021.18. феб 2021.
Узданица: В. Воркапић

Узданица: В. Воркапић

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

НЕ МЕЊАТИ НАВИКЕ

Шапчани у низу победа. Игра као и резултати. Изненађење у Прешову додатни стимуланс пред плеј оф. Крагујевац потенцијална „мина“ свима, искуство највећа опсаност
Када су се у већ позну јесен рукометаши костолачког „Рудара“ радовали по завршетку утакмице у сали Гимназије, мало ко је очекивао такав успон младог тима Шапчана у наредним месецима, али се догодио. Уследиле су победе на домаћој сцени, уз један изузетак, више последица деконцентрације, него противника који је био бољи, а на концу свега, ван свих очекивања, тамо где раније није успевала, екипа Веселина Вуковића је славила, у Прешову, против најјачег и највећег словачког клуба, у СЕХА лиги.

Татран – Металопластика 29:31 (15:16)
Прешов. Без гледалаца. Судије: Митревски и Тодоровски (оба Северна Македонија). Седмерци: Татран 3 (2); МП 4 (3). Искључења: Татран 6; МП 4 минута.
ТАТРАН: Рабек 9 (2), Сантош 5, Фех, Речичар 1, Хозман, Михалка 4, Грзентић 3, Хернандез 5, Џабалах 1, Чурина (5 одбрана), Царапкин 1, Колодети (3 одбране).
М’ПЛАСТИКА: Павковић, Додић, Воркапић 6, Јевтић, Писарић 4, Срдановић 4, Миловановић, Бомаштар 1 (5 одбрана), Антонијевић, Иванић, Ђукић 3 (2), Митровић 2, Бабић 3, Тодоровић 1, Брајовић 6, Дошен 1.


Момци у плавом, навикнути на победе, пуни елана путују током викенда у Крагујевац где их очекује почетак плеј офа великих очекивања љубитеља рукомета у Шапцу. Опет су снови о трофеју јаки, а резултати показују и реални, но до одлуке је 14 кола и сви почињу од нуле.
Раднички је такође у победничком низу, те иако је у односу на Звезду и Нови Пазар био тим из сенке у борби за доигравање, одиграли су изврсно финиш и сасвим заслужено се нашли међу осам најбољих. Поглед на састав говори да им је ту и место. У тиму су искусни играчи, уиграни рукометаши. Капитен је некљадашњи бек Металопластике Продановић, играју изванредно Баруџић, Станојев, Вуковић су у одличној форми, Гемаљевић на голу. У овој календарској години победили су све тимове изнад на табели: Звезду у Београду, Нови Пазар и Рудар, а форму су потврдили пласманом у четвртфинале Купа, поново против Пазараца.

У два овосезонска дуела Металопластика је побеђивала, чак је лакше до бодова стигла у Крагујевцу и фаворит је и у суботу од 20 часова. Дуел је два тима у одличној форми, но амбиције „плавих“ су веће, квалитет је на њиховој страни, растерећење на тасу домаћина.
Колико може Металопластика показало је гостовање у Прешову где су Шапчани однели вредне и неочекиване бодове. Татран, предвођен Голужом, био је апсолутни фаворит који је на свом терену, не само поражен, већ и надигран. У првој трећини су домаћи били нешто бољи, у преосталом периоду млади гости су показали више и апсолутно заслужено освојили бодове.
Према актуелном распореду наредни СЕХА меч за Шапчане је 28. фебруара када је гост вицешамоиона Србије највећи и најбољи тим Хрватске, екипа „Загреба“. Загрепчани су у прва два кола, на свом терену, победили оба ривала и ово ће им бити прво гостовање.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa