Инфо

18. фебруар 2021.18. феб 2021.
Фото: С. Стојановић

Фото: С. Стојановић

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

ОПЕТ СЕ БУДИ НАДА

Важна победа. Прилазак на четири бода од опстанка. Меч против Звезде одложен. За викенд гостује Раднички из Ниша. Истовремено припрема за гостовање у Новом Пазару
Неуспех и неубедљива игра у Бачкој Паланци и највећим оптимистима је пољуљало наду, али дуел против Милановчана и тријумф је вратио веру у спас. Значајан минус очекивано је утицао на игру, видело се то кроз неатрактиван меч читавим током, а што је најважније, голмана Гордића није омела ниска температура и пружио је још један висок квалитет наступа што је допринело позитивном резултату. Значајне заслуге за победу су на његов рачун, посебно у првом делу, као и на рачун упорности Мијаиловића и сналажљивости Ортиза који су у гужви после корнера били прибрани обезбедивши помало изненађујући тријумф.

Мачва – Металац 2:1 (0:0)
Стадион Мачве. Без гледалаца. Главни судија: Марко Ивковић; помоћници: Ђуричић и Курчубић и Остраћанин. СТРЕЛЦИ: Мијаиловић у 71.мин. и Ортиз у 82. минуту за Мачву; Антонијевић у 80. за Металац. ЖУТИ КАРТОНИ: Жути картон: Дабић, Ортиз, Обровац (Мачва), Крајишник (Металац).
МАЧВА: Гордић, Дабић, М.Мијаиловић, Николић, Б.Марковић, Обровац, Кочар (Пешић), Трипковић (Тримановић), Кнежевић (О. Мијаиловић), Ортиз, Ћирковић
МЕТАЛАЦ: Пулетић, Цветковић (Кокир), Крајишник, Васиљевић (Зоћевић), Катанић, Рогач, Антонијевић, Јокић (Максимовић), Млађовић, Мијаиловић (Грбовић) и Престиге (Арамбашић).


Табела у овом издању „Гласа Подриња“ није актуелна у тренутку док је читате, јер је јуче, псоле закључења броја пред вама, одиграно ванредно коло. Како је ривал Мачве требало да буе Црвена Звезда, учесник прве елиминационе фазе Лиге Европе, дуел је одложен за неки други термин, те су се „црвено-црни“ припремали за оно што их очекује за викенд, то је гостовање нишког „Радничког“. Нишлије су данас добар суперлигаш, далеко од ниво који су имали пре две сезоне. Често су мењали шефа стручног штаба, а пролеће су почели неубедљивом игром у Горњем Милановцу где су помало срећно освојили бод и поразом од Црвене Звезде. Офанзиву су зимус појачали Ђуричином из Војводине и Ковачевићем повратником из Кине, односно беком Станковићем из Вождовца. Тренер Нишлија је један од најбољих стручњака Србије Гаћиновић, доскорашњи тренер Спартака и човек који је од овог клуба створио респектабилан састав, кадар да игра и у Европи.
Ниш је слабији него претходних сезона, али је и Мачва. Оба тима су неефикасна и није реално очекивати много голова. Раднички је фаворит, без дилеме, но Шапчанима требају и бодови тамо где нису превише реални. Ниш је претходница изузетно важном гостовању у Новом Пазару.

Прелазни рок
Недавно је и дефинитивно окончан прелазни рок и Мачва зна који играчи ће покушати да изборе опстанак, а ко више није у саставу екипе из Поцерске. Новајлије су: Марковић и Панић (Ц. Звезда), Кочар (Кршко), Кремановић, Николић (Авелино), Ћирковић (Адмира). Екипу су напустили: Ристивојевић и Ивић (Лозница), Дукић (Вождовац), Илић (Будућност Добановци), Зукановић (Раднички КГ), Божић (Графичар), Шушњар (Хадук Кула).
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa