Инфо

22. септембар 2011.22. сеп 2011.
НАРОДНИ МУЗЕЈ ШАБАЦ

ТРАНЗИЦИЈА У ЧИВИЈАШКОМ ДУХУ

Изложба карикатура „Чивијада 2011.“, као и сваке године, прошлог четвртка, увела је Шапчане у дане чивијашке радости, смеха и шале. Жири прогласио победнике за најбољи афоризам, сатиричну причу и карикатуру. Отворена и изложба Београђанина Александра Келића „Шабац, Гуча преко Кучева“
Прошлогодишњи чивијашки пелцер разгранао се доневши још плодније радове тако да су председник жирија Петар Лазић, књижевник и уредник сатиричног часописа „Бре“ и чланови Горан Николић, уредник у забавној редакцији Радио Београда, и Зоран Карајић, управник Шабачког позоришта, имали веома тежак задатак. Од 1.500 афоризама, 350 сатиричних прича и 200 карикатура изабрали су и прогласили најбоље.
- Када су у питању првонаграђени афоризми, сатиричне приче и карикатуре моје мишљење је да је то можда и најбоље у последњих седам, осам година. Ове године смо имали среће са победницима што ћете и сами видети на отварању ове наше мале свечаности која је битна за историју Шапца, али и историју српске сатире и шире ““ рекао је Петар Лазић.
У категорији афоризама, прву награду добио је Екрем Мацић из Коњица, Бих, прошлогодишњи другопласирани, који је рекао:
- Прошле године сам добио другу награду и онда сам ријешио, пошто нисам могао поткупити жири, да их препаднем. Сад сам вјероватно успјео. Послао сам малтене читаву рукописну књигу, што је на известан начин упалило. Међутим, има још један фрагмент у свему томе, ја не пишем екавицом. Да је на неким другим просторима понуђен мој рукопис можда не би ни прошао. Овде је доминирало нешто изнад. Жири је био не изнад себе него изнад окружења што ми је посебна част.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa