Инфо

18. фебруар 2021.18. феб 2021.
Пут, канализација, шеталиште...
ИЗРАДА ПРОЈЕКАТА И ИЗНАЛАЖЕЊЕ НАЈАДЕКВАТНИЈИХ РЕШЕЊА

Пут, канализација, шеталиште...

У индустријској зони потребно допројектовање постојеће канализационе мреже и завршетак канализације у делу у којем је остао неурађен последњи крак и спајање са будућим пречистачем за који је пројекат урађен одавно те су решења у њему превазиђена
Изостанак падавина омогућио је радове на редовном одржавању путева у коцељевачкој општини који се у појединим месним заједницама спроводе у оквиру зимског одржавања саобраћајница. Поред тога, надлежне службе општинске управе обилазе све путне правце и врше контролу стања на њима како би сагледали ситуацију на терену, имали реалну слику и припремљено дочекали наредни период у циљу ефикаснијег и благовременог отклањања недостатака на друмовима.

– У овом тренутку радимо и на завршетку битних пројеката. Протеклих дана смо, заједно са стручњацима, разматрали и тражили најбољи начин за изградњу другог дела канализације у новоизграђеној улици у Подбарама, као и решење за отворени канал поред коловоза и тротоара. Верујем да ћемо током пролећних месеци имати пројекат и да ћемо на основу њега успешно превазићи све изазове због специфичности конфигурације терена у овом насељу- рекао је председник општине Душан Илинчић.



Он је подсетио да је и у индустријској зони потребно допројектовање постојеће канализационе мреже и завршетак канализације у делу у којем је остао неурађен последњи крак и спајање са будућим пречистачем за који је пројекат урађен одавно те су решења у њему превазиђена. Сходно садашњем времену и савременим условима неопходно је боље, квалитетније и једноставније решење.

Један од будућих пројеката у овој општини биће и пешачка зона, односно шеталиште уз Расницу, притоку Тамнаве а у наредном периоду биће урађено идејно решење. Челници локалне самоуправе сматрају да ће његовом реализацијом и изградњом уз постојеће школске објекте и њихове терене, стадион фудбалског клуба и базен бити заокружен изглед спортско-рекреативног комплекса.

СИТНИЦЕ КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ
Инфраструктурни пројекти и њихова реализација су свакако приоритет локалне власти, али да би слика била потпуна напомињу да је важно размишљати и о другим, можда за некога мање битним стварима. Зато ће наставити активности на озелењавању Коцељеве и садњи дрвореда у Карађорђевој, улици Дише Атића и осталих делова Новог насеља и најављују да ће ускоро имати пројекат озелењавања ових улица.
–Имамо озбиљан простор и велики број зелених површина које је потребно употпунити квалитетним и добро осмишљеним дрворедом. Поред свих егзистенцијалних ствари тежимо и реализацији ситница које живот значе. Али је подједнако важно да и оно што смо успели да до сада урадимо сачувамо и редовно одржавамо. Нема места бахаћењу. Ако је негде урађен тротоар он није намењен паркирању аутомобила или трактора на њему. Или на зелену површину. Напротив- истакао је Илинчић и најавио да се интензивно ради и на проналажењу најбољег решења за реконструкцију парка у Коцељеви, те да учествују на конкурсу и верују да ће наћи начин да реализују своју идеју и да ова зелена оаза добије потпуно нов изглед, и постане садржајнија и функционалнија локација.
В. Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa