Инфо

18. фебруар 2021.18. феб 2021.
награђени из белотића

награђени из белотића

Мачвански Белотић

Хуманост на Сретење

У свечаном делу најзаслужнијим мештанима овог села, а њих је укупно било 24 који су крв дали пет, десет, двадесет и 35 пута уручене су дипломе и друга признања. Посебно је награђен Ранисав Мићић из Белотића који је крв добровољно дао 35 пута
Прва акција добровољног давања крви у општини Богатић, одржана је прошлог понедељка на Сретење у просторијама сеоске основне школе, које су специјално уређене за ову прилику. Одзив грађана и укупна организација били су на завидном нивоу.

У свечаном делу најзаслужнијим мештанима овог села, а њих је укупно било 24 који су крв дали пет, десет, двадесет и 35 пута уручене су дипломе и друга признања. Посебно је награђен Ранисав Мићић из Белотића који је крв добровољно дао 35 пута.

У општини Богатић планирају ове године укупно 20 оваквих хуманитарних акција


Скромној свечаности у условима максималног поштовања наредбе Кризног штаба, због деловања корона вируса, присуствовали су и гости изМачванског Метковића, где се слична акција припрема за шести март и Узвећа.

Црвени крст општине Богатић од стране Института за трансфузију крви Србије, награђен је сребрном плакетом. Ово престижно признање секретару Црвеног крста Богатић, Јелени Николић и председнику Управног одбора ове хуманитарне организације Каменку Малетићу уручила је Ивана Родић начелник одељења за трансфузију крви Србије.

Јелена Николић, секретар Црвеног крста из Богатића захвалила се свим учесницима акције на сарадњи и уједно упутила позив за још масовније учешће, будући да се на овакав начин доприноси спашавању људских живота. У општини Богатић планирају ове године укупно 20 оваквих хуманитарних акција и још једном подсећају на њихов значај, поготово у ситуацији недостатка свих крвних група.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa