Инфо

25. фебруар 2021.25. феб 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Нови разговори и нова сарадња између Љубовије и Братунца

Покренута тема прекограничне сарадње

У размаку од само три дана одржан је други састанак председника Општине Љубовија Милана Јовановића и начелника Општине Братунац Срђана Ранкића. Овог пута домаћин састанка био је председник Општине Љубовија са својим сарадницима.

Тема разговора била је прекогранична сарадња две општине са чвршћом применом специјалних паралелних веза Републике Србије и Републике Српске.

-Разговарали смо о развоју привредних активности, развоју туризма, развоју пољопривреде и повезивању образовног система, односно размени ученика средњих школа са територија општине Братунац и Љубовија. Један од наших предлога, који смо изнели на данашњем састанку, јесте удруживање наше две општине у области туризма и заједничке организације ‘Дринске регате’. Такође, разговарали смо о заједничком наступу на сајмовима пољопривреде у Братунцу и сајму туризма у Београду. Када су у питању привредни потенцијали, посебну пажњу ћемо посветити развоју привреде у слободној зони у Братунцу и индустријској зони у Љубовији- каже начелник Ранкић.

Начелник је истакао као веома битан део свих разговора који се воде између две општине, поред развоја путне инфраструктуре, стабилно напајање електричном енергијом.

-Изградњом новог 110 kW (киловолтног прим. аут) интерконективног далековода имаћемо могућност двостраног напајања из Републике Српске ка Србији и из Србије ка Републици Српској- додао је на крају начелник Ранкић.

Председник Општине Љубовија Милан Јовановић потврђује важност разговора са представницима општине Братунац, јер заједничким залагањем и заједничким радом на свим пољима, брже и више ћемо унапредити живот грађана у обе општине.
Ljubovija.info

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa