Инфо

25. фебруар 2021.25. феб 2021.
Године испуњене радом
“ДЕЛКЕ ФУДБАЛ” БАДОВИНЦИ

Године испуњене радом

Као репрезентативна селекција Богатића организовали су више фудбалских утакмица са “Слободом” из Тузле, “Телеоптиком”Београд, “Јединством” са Уба, Фудбалским клубом “Лозница” из Лознице, доста едукативних састанака за тренере и фудбалске судије уз гостовање еминентних стручњака, а све са циљем промоције фудбала, младих снага и општине Богатић, као локалне самоуправе која доста пажње посвећује укупном развоју спорта
У својој дугогодишњој спортској каријери, прво као играч, а сада тренер, Миодраг Делић из Бадовинаца, дао је значајан допринос развоју фудбала, укључењу и афирмацији младих у ову, како кажу најважнију споредну ствар на свету. Своју фудбалску причу Делић започиње, још са 10 година, најпре у родном селу, касније “Мачви” из Богатића и многим домаћим фудбалским клубовима. Радо се присећа својих фудбалских дана и значајних домета у “Мачви”, АИК “Шабац”, “Лозници”...

Каријеру фудбалског тренера започео је са 22 године, поново у свом, сеоском клубу у Бадовинцима. Већ тада је показао богатство својих организационих способности, приређујући у овој средини бројне ревије фудбала, турнире, доводећи велики број еминентних фудбалских стручњака, који су своје богато знање и искуство несебично делили заљубљеницима у фудбал у овој малој средини.

Као тренер доказао се и у суседној Републици Српској( ФК “Пролетер” Дворови, “Радник” Бијељина, и више других фудбалских клубова у овом крају) и иностранству (Аустрија). Значајни резултат остварио је и у Шабачкој “Мачви”.

- Нисам много жалио себе, а све у интересу фудбала. На тренинге сам долазио редовно, тачно у одређено време, често пешке или највише ауто-стопом. Неке моје одлуке су за познаваоце овог спорта биле чудне. Касније се испоставило да су биле правилне, каже Делић.

У интересу фудбала, младих и афирмацији општине Богатић на овом плану 2018. године основао је фудбалско удружење “Делке” фудбал. Иза себе, каже има многобројне ревије фудбала за играче аматерског статуса ( Од 18 до 24 године ) Организовао је у оквиру Удружења и више фудбалских утакмица, едукативних предавања, а гости су били све еминентни фудбалски ствараоци, играчи, судије, тренери и бројни други заљубљеници у овај динамичан спорт. Посебно наглашава да је све било бесплатно, а са основним циљем афирмације ове средине у фудбалском спорту.

Подршка општине није изостала, а Делић се искрено нада да ће тако бити и у будуће.

“Припремили смо нови план и програм, а ту је на првом месту задовољење интереса наших младих којима је фудбал у срцу и велика радост, додаје на крају нашег разговора, наглашавајући да медијска подршка за остварење његових идеја никада није била спорна.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa