Инфо

25. фебруар 2021.25. феб 2021.
Резултатима правдамо поверење
СТРЕЉАЧКО СПОРТСКО УДРУЖЕЊЕ “САВА” МЕСАРЦИ

Резултатима правдамо поверење

Деца из четири владимирачка села три пута недељно тренирају у Дому културе у Месарцима. Подржани од општине, поверење правдaју медаљама. Са последњег такмичења у Владимирце донели државно сребро
ССУ „Сава“ је основано 2018. у жељи да оживе село, а некадашњем Дому културе у Месарцима врате стари сјај. Од самог почетка уживају велику подршку владимирачког општинског руководства. Поверење, кажу, правдају резултатима. Током две сезоне добили су бројна признања, а трећу су почели са два државна сребра. Намера им је да буду још бољи и убеђени су да ће дисциплинованим радом ту жељу и остварити.

Током две сезоне добили су бројна признања, а трећу су почели са два државна сребра. Намера им је да буду још бољи и убеђени су да ће дисциплинованим радом ту жељу и остварити


-Стрељачки клуб у Месарцима је основан 24. фебруара 2018. године. Општина нам је изашла у сурет и обезбедила просторије за тренирање у реновираном Дому културе, односно пет тренинг места са пратећом опремом: пиштољима, капислама, дијаболама. Временом смо, захваљујући успешним наступима на државним такмичењима привукли и пажњу Стрељачког савеза Србије који нам је донирао мету од изузетног значаја за унапређење вештина старијих категорија- прича Љубиша Јовановић, лиценцирани тренер и посвећен вишедеценијски љубитељ стрељаштва.



ССУ “Сава” тренутно броји 13 чланова из четири владимирачка села. Вежба се искључиво стандардни ваздушни пиштољ, друге дисциплине захтевају другачије услове и скупљу опрему.

Тренер Љубиша Јовановић активно се такмичио за 15 клубова некадашње Југославије и “држава наследница”. Сада тврди да је те успехе оставио у прошлости, те да су у овом тренутку деца са којом ради најбитнија.



-У овом спорту сам 40 година. Пуцао сам разне дисциплине од серијске до војничке пушке у националном програму. Имао сам добрих резултата, али сам сада сконцентрисан на децу. Тренирамо три пута недељно. Рођен сам у владимирачком крају, али живим у Београду и путовање уме да буде напорно. Међутим, када видим вољу са којом одлазе на тренинг и напредак који остварују ништа ми није тешко- објашњава Јовановић.

Прву такмичарску сезону 2019. су завршили са три државне медаље, две екипне и једном појединачном. Наиме, кадети и млађи јуниори су били трећи у Србији, док је Златко Марковић био други. Већ следеће сезоне број медаља се увећао.



-У сезони 2020/2021. освојили смо седам медаља са државног првенства. Пионири су нам екипно прваци државе, кадети такође, док су млађи јуниори на трећем месту. Појединачно имамо треће место са првенства државе за јуниоре- наводи Јовановић и додаје:
-Ову годину смо кренули са јуниорима. Златко и Невена Марковић, брат и сестра, су за нас освојили сребрну медаљу у Нишу. Претходних година су наступали у истој дисциплини, али су три пута за редом били на четвртом месту. Ове године смо испунили задатак и освојили медаљу.

Судећи по почетку, у изазовну предстојећу сезону чланови ССУ „Сава“ су ушли спремни. Тренер каже да су на такмичењима запаженији и екипно успешнији од чланова много већих београдских клубова попут „Звезде“ и „Партизана“. Почетни успеси их нису опустили, само дали јак ветар у леђа. Данас још јаче, упорније и посвећеније тренирају, јер су уверени да су велика признања тек пред њима.
Т.Т.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa