Инфо

25. фебруар 2021.25. феб 2021.
Победа до опстанка
КОШАРКА: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Победа до опстанка

Шабачка „Дуга“ је близу великог успеха и опстанка у Првој лиги, међутим недостајући корак треба начинити. Трећи узастопни меч шабачка “Дуга” је, у недељу, решила у своју корист. Оправдале су Шапчанке улогу фаворита против већ елиминисаног Спартака сигурним тријумфом 90:67.
Једино је у другој четвртини Спартак био адекватан такмац, док су прва и трећа показале да је квалитет на страни овдашњег клуба и дилеме око победника није било. Олга Степановић је најефикаснија са 21 поеном и највећим индексом корисности. Одличан меч одиграле су и капитен Рената Степановић, односно Александра Пуношевац. У дербију зачеља Раднички је победио ЖКА из Новог Сада.
ЖКА је наредни противник Шапчанки у мечу где победа домаћима чува неку наду, а Дуги и математички осигурава позицију изнад последња два места. Новосађанке имају неколико искусних кошаркашица: Ђукић, Гверо, Мршић, а у двострукој победи против Врбаса или „разбијању“ Краљева показале су потенцијал. Ипак, сада су у тешкој ситуацији.
Дуга је крајем децембра победила ЖКА 19 поена разлике у сали Гимназије, те ће остато и у случају мање убедљивог пораза изнад на табели, но онда мора у последњем колу да победи крагујевачки Раднички који сада има идентичан учинак као и шабачка екипа, те осим уколико не изненади у Краљеву, може бити у ситуацији бити или не бити у последњем колу. Спартак је већ неколико кола без шансе за опстанак. Вршац и Тополчанка су најближи промоцији из нижег ранга.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa