Инфо

4. март 2021.4. мар 2021.
Почело је подношење захтева за  подстицаје у сточарству
Аграрна политика

Почело је подношење захтева за подстицаје у сточарству

Захтеви за подстицаје у сточарству за тов јунади, свиња, јагњади и јаради у 2021. години, почели су да се подносе 01. фебруара 2021. године и моћи ће да се поднeсу до 31. јула 2021. године, за грла предата кланици или извезена у периоду од 01. јула 2020. до 30. јуна 2021. године.
Право на подстицаје у сточарству за тов остварује: физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетник и правно лице, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју, на основу Захтева за подстицаје са пратећом документацијом, које подноси Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управи за аграрна плаћања, Булевар краља Александра 84, 11050 Београд.
Захтев за подстицаје подноси се посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси највише до три захтева у наведеном периоду, а за исто грло захтев за подстицаје може да се поднесе једном за једну календарску годину, по завршетку това.
Лице које подноси захтев остварује право на подстицаје:
за тов јунади за најмање три грла по поднетом захтеву (грла морају бити у власништву подносиоца захтева или члана његовог газдинства минимум 120 дана), износ подстицаја је 15.000 дин/грлу, за тов свиња за минимум 10 грла по захтеву (просечне телесне масе по пријемници преко 90 кг) а највише за 5.000 грла товних свиња у току једне календарске године, износ подстицаја је 1.000 дин/грлу, за тов јагњади за минимум 10 грла по поднетом захтеву (просечне телесне масе по пријемници испод 50 кг), износ подстицаја је 2.000 дин/грлу,
за тов јаради за минимум 5 грла по захтеву (просечне телесне масе по пријемници испод 30 кг) – износ подстицаја је 2.000 дин/грлу.
Испуњеност прописаних услова за остваривање права на подстицаје утврђује се на основу података на дан подношења захтева.
Саветодавац за агроекономију Мирјана Милошевић
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa