Инфо

6. август 2009.6. авг 2009.
ИЗЛОЖБА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ШАРМ КОЛОРИТА И ЦВРКУТАЊА

- Колорит је нешто што ме прати од прве године студија. Од када сам почела да се бавим сликарством волим чисте и једноставне нијансе и површине, што се види и кроз ову изложбу ““ истакла је Весна Маричић суштину свог сликарства на отварању изложбе у галеријском простору Културног центра.
,,Лети перје на све стране“, назив је изложбе која свим елементима показује стваралачку зрелост младе уметнице из Земуна. Од обичног и свакодневног, Весна ствара необично и несвакидашње, о чему говоре и називи њених слика: Узвишено цвркутање, Потрага за зеленом срећом, Сконцентрисани напад... Размишљајући и истражујући, ауторка приказује птице, елегантне, колористичне и веселе које делују као игра, спонтано и искрено.
- На први поглед, Весна Маричић се самосвојним сликарским приступом издвојила из наше текуће ликовне продукције. Њена изложба у младалачком духу, зрачи шармом ведрине и оптимизма у времену депресије и оправданог песимизма. Она приказује како сања и живи своју инспирацију чапљама, тим дивним и до перфекције елегантним птицама, стварајући невероватан доживљај свежине који нас увек развесели када је стваралаштво младих уметника у питању, истакла је историчарка уметности Соња Петровић...

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa