Инфо

4. март 2021.4. мар 2021.
Поштанска маркица „Зорка“
Народни музеј Шабац

Поштанска маркица „Зорка“

У сусрет последњем месецу трајања изложбе о епохи обележеној радом Хемијске индустрије „Зорка“, Народни музеј Шабац је у сарадњи са Поштом Србије креирао посебну поштанску марку, са жељом да се на симболичан начин употпуни и продужи сећање на ово дешавање.



-Иако је наша свакодневица испуњена различитим облицима комуникације, раније је за обичну преписку, да би заживела, осим воље, папира и оловке, био потребан и сићушни али значајан детаљ. У том смислу, пожелели смо да суграђанима, и свим другим заинтересованима, омогућимо да поред каталога изложбе, понесу са собом и скромни мементо који ће их подсетити на дане када је комуникација изискивала више труда, али је самим тим бивала и значајнија.



Народни музеј Шабац је прва установа културе у Шапцу који је на овај начин пропратила своје дешавање.
Маркица је функционална и издата је у симболичном тиражу. На њој је приказана фотографија фабрика из ваздушне перспективе.
Доступна је искључиво у музејској сувенирници по цени од сто (100) динара – наводе из Народног музеја Шабац поводом јединственог омажа некадашњем локалном индустријском гиганту, фабрици „Зорка“.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa