Инфо

4. март 2021.4. мар 2021.
Канализација прека потреба
ИНВЕСТИЦИЈЕ У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

Канализација прека потреба

Готово свако домаћинство има септичку јаму, близу чесме са пијаћом водом. Самодопринос за градњу канализационе мреже изгласан пре скоро две деценије али започети радови још нису завршени. Обећање председника Србије Александра Вучића улива наду
Приликом посете председника Србије Александра Вучића општини Богатић у оквиру предизборне кампање “Будућност Србије”, фебруара прошле године од стране општинског руководства су му били предочени проблеми са којима се свакодневно сусрећу грађани ове локалне самоуправе. Том приликом акценат је стављен на недостатак канализационе мреже, чија изградња је после усвојеног самодоприноса грађана, започета пре скоро две деценије али до данас то важно питање за грађане и њихово здравље није окончано. У општини Богатић истичу још да је комплетна реализација пројекта изградње канализације основни предуслов укупног привредног развоја и могућности привлачења домаћих и страних инвеститора. На то је указивано приликом сваког, било формалног или неформалног сусрета са представницима Владе Србије, посебно наглашавају у овој општини.
- Потребна нам је неспорно помоћ виших истанци, јер реално посматрано ми као локална самоуправа нисмо у могућности да самостално завршимо тај тако велики пројекат. Ставили смо питање канализације у први план зарад будућности читавог нашег краја, пре свега наше деце која долазе после нас и која треба да живе и раде у уређеном и просперитетном друштву, каже председник општине Богатић Милан Дамњановић.
Потврда решености председника Вучића да помогне стигла је у јавном обраћању грађанима Србије поводом презентације плана “Србија 2025”, када је општину Богатић сврстао у 72 локалне самоуправе у Србији за добијање комплетне канализационе мреже. У општини Богатић то је прихваћено са одушевљењем, будући да ће вишедеценијски проблем мачвана са прописним одлагањен фекалне масе бити решен.
-Визија у ком правцу треба да се земља креће, огромна воља и жеља да се равномерно развијају сва места у Србији, како би на тај начин сви грађани добили шансу да живе и раде у тим местима су карактеристике великих државника који желе добро својој земљи и свом народу. Председник Вучић је управо такав. Сви смо сведоци улагања у путну инфраструктуру, у канализацију и водовод у изградњу и обнову савремених Клиничких центара и болница, што је посебно у ово време пандемије корона вируса показало своју потпуну исправност, закључује Дамњановић.
Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa