Инфо

4. март 2021.4. мар 2021.
Мечеви за потврду статуса
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Мечеви за потврду статуса

Иако епидемиолошке мере не дозвољавају пуне трибине, младе играчице Медицинара имају инспирацију када играју у сали Гимназије, те и против објективно јачих и искуснијих екипа играју на високом нивоу. Игром су против Бекамента заслужиле бар бод, али су грешке које су неизбежне за младост практично донеле бодове у руке екипи која жели шампионску титулу. Минималан пораз је тежак, јер су бодови били близу, а опет недостижни. Ипак, три наредна меча су много важнија и могу осигурати суперлигашки статус што је и најважније било пред почетак сезоне.

[
b]Медицинар – Бекамент ББ 23:24 (14:13)
Сала Гимназије. Судије: Јаковљевић (Јаково) и Антић (Београд). Седмерци: Медицинар 6 (4); Бекамент 4 (4). Искључења: Медицинар 8; Бекамент 12 минута.
МЕДИЦИНАР: Обреновић 4, Мијаиловић 1, Радукић, Нинковић (14 одбрана), Обрадовић 3, Кажић, Цветиновић 1, Васић 1, Крстић 7 (4), Радић, Ракић, Самарџић, Ивковић 6, Глишић, Благојевић.
БЕКАМЕНТ: Радојичић, Цвијановић 3, А. Анкић, М. Анкић, Станојловић, Станић, Стаменић 12 (4), Симић (11 одбрана), Лазаревић, Томковић, Рајовић 1, Грбић, Качаревић, Нићифоровић (2 одбране), Гаровић 8, Томић.


Војводина је претендовала на висок пласман пред почетак сезоне, но пораз у Шапцу који је мало ко очекивао, значајно их је пореметио и тим који играчким квалитетима припада најбоље четири екипе не може да се избори за тај статус и све је даље тај циљ. У Јагодини су доживели „потоп“ после три узастопне победе. Жарковић, Зечевић (бивше рукометашице шабачког клуба), Чаушевић, Лазић, голман Радојчић су имена која сведоче о птенцијалу Новосађанки. Младе Шапчанке су се сусреле са згуснутим распоредом, низом претешких мечева где је победа против Наисе права инјекција самопоуздања.
-Изуезтно смо млад тим и морамо рачунати на грешке, играмо борбено, посвећено и то је најважније, досадашњи резултати су доказ квалитета. Тешко је после сваког пораза, али тек следе кључне утакмице и за њих морамо бити психички и физички спремне. Верујем у девојке и мислим да ће све бити у реду у предстојећим колима, много је разлога за оптимизам – истиче један од најбољих голмана лиге, чувар мреже Медицинара Јелена Нинковић.
Јак је ритам пред шабачком екипом, али после три меча недељно, остаје још Нови Сад, те заслужен предах вишенедељни због обавеза репрезентације. У том периоду следе припреме за Млади Радник 24. односно Инђију 28. марта.
Д. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa