Инфо

4. март 2021.4. мар 2021.
ПЕХАР ОБАВЕЗУЈЕ
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

ПЕХАР ОБАВЕЗУЈЕ

Шабачки ватерполисти започињу, надају се, успешније пролеће. Измене у тиму, капитен најављује борбу за највише домете. Титула је циљ, победе пут. Синоћ у Крагујевцу, Војводина гостује у суботу у Шапцу
У једној од најјачих европских ватерполо лига, синоћ је одигран велики дерби два кандидата за титулу. Учесник осмине финала Евро купа, Раднички, дочекао је браниоца националне титуле, Шабац, у првом пролећном колу Супер лиге. Нама исход није познат сада, али без обзира како је меч окончан, амбције Шапчана се не мењају, вербално су једноставне, увек циљ победа, уз титулу као коначни циљ. Јесен можда резултатски није задовољила, али би дуг могло да „врати“ пролеће сматра капитен шабачких ватерполиста Никола Марковић.
Пауза је била дуга, положај на табели не баш задовољавајући што је донело додатну обавезу доброг припремног периода.
-Апсолуто и тако смо приступили од првог дана. Почели смо нешто раније, радили напорно, имали смо турнир Регионалне лиге као одличну проверу стања у том тренутку против одличних ривала, док смо учињено касније тестирали у спаринговању са поново одличним екипама, те верујем да је стручни штаб добио добру слику о предностима и недостацима на којима смо радили потом. Догодиле су се и промене у тиму, новајлије су исказале велики труд, њихов квалитет је свима добро познат и очекујем да се покажу као велика појачања у другој полусезони.
Екипу у наставку предводи Анто Васовић, тим је напустио Филип Гардашевић, репрезентативац Црне Горе, али су стигла два репрезентативца, искусни Драшковић, члан националног тима Црне Горе и некадашњи репрезентативац Србије, данас узданица Казахстана Срђан Вуксановић. Једноставним квантификованим мерењем чини се да је тим бољи него јесенас, али квалитет је мерило.
-Верујем да смо добили додатни квалитет, али то ће показати резултати и зато не могу да говорим да ли смо јачи него на јесен или не. Не играју имена, већ колектив где су појединачни квалитети вредни само у служби тима. Морамо у базену да покажемо да смо јачи и да серијом победа демонстрирамо свима квалитет. Пре него што се у бодовном салду ослика квалитет, тешко је говорити о његовој вредности. Добили смо одличне момке, фантастичне играче, то знамо, сада следи валоризација чињенице. Што се стручног штаба тиче, Анто је дуго у клубу, остао је и Емил, те иако се догодила промена, није захтевала посебан период прилагођавања и упознавања.
У борби за титулу три највећа ривала су, каже табела, у предности, свакако плеј оф који тек следи.
-Када смо пре две сезоне освојили дуплу круну себи смо осим шампионског знамења наметнули обавезу да увек тежимо само највишем. Пехар шампиона обавезује. Да би остали на врху морате све побеђивати и када тако поставите ствари, а само тако је могуће, онда нема много разлике да ли сте први или четврти на половини дела сезоне. Остала је цела полусезона и плеј оф где се рачунају само победе. Време је да покажемо од чега смо саздани и важно је да будемо најбољи када је најпотребније, а то време тек долази. Искуство је на страни ривала можда, али знам да квалитетом можемо да парирамо свима.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa