Инфо

11. март 2021.11. мар 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

КАМПАЊА МУП-А СРБИЈЕ И АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ

Вежи појас, не прекидај живот

Ова акција усмерена је на контролу коришћења сигурносног појаса, коришћења мобилног телефона у току вожње и контролу превоза деце у безбедоносном седишту
МУП РС у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја РС, покренуо је кампању под слоганом „Вежи појас, не прекидај живот“. Придружио им се и Савет за координацију послова безбедности и саобраћаја на путевима на територији града Шапца.

"Глас Подриња"


- Овом кампањом желимо да превенирамо све несреће које могу да се догоде невезивањем појаса, јер су истраживања Агенције за безбедност саобраћаја РС показала да преко 100 лица годишње у Србији изгуби живот управо због некоришћења сигурносног појаса. То је елементарна радња која лако може да постане и механичка, не захтева много. Оног момента када седнете у аутомобил, вежите појас и крените. Апелујем на родитеље да користе седишта за децу у аутомобилима и да их везују појасем, да седишта морају бити адекватна, она која су прописана законом о безбедности у саобраћају, дакле усаглашена са висином и тежином детета, изјавила је Сандра Мићић, директорка ПУ „Наше дете“.
Од 01. до 14. марта, МУП РС спроводи акцију појачане контроле учесника у саобраћају.

На основу истраживања Агенције за безбедност саобраћаја, подаци за ПУ Шабац су: 82% возача и путника на предњем седишту користили су појас у току 2020. године, док је у току 2019. тај проценат износио око 79%. Коришћење појаса на задњем седишту износи 27% за протеклу годину, док је 2019. тај проценат износио 18.


- Ова акција усмерена је на контролу коришћења сигурносног појаса, коришћења мобилног телефона у току вожње и контролу превоза деце у безбедносном седишту. Поред ових репресивних, у овом периоду биће спроведен низ превентивних активности, рекао је Слободан Селенић, начелник Саобраћајне полиције и додао да је у току 2020. године у Шапцу санкционисано око 9.700 учесника у саобраћају који нису користили сигурносне појасеве, док је за прва два месеца 2021. године санкционисано око 1.200 прекршаја овог типа.
Славиша Савић, секретар Удружења параплегичара Мачванског округа и члан Савета за безбедност саобраћаја Шабац дошао је да подржи ову кампању.
- Данас сам овде као промотер Агенције за безбедност саобраћаја, уједно и као жртва саобраћајне незгоде. Дошао сам да подржим ову акцију како би наши суграђани схватили да последице саобраћајне незгоде, уколико се догоди, могу бити лакше. Везивање појаса је јако важно, првенствено у градским условима.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa