Инфо

11. март 2021.11. мар 2021.
“РАДНИЧКИ” СПРЕМАН ЗА НАСТАВАК ПРВЕНСТВА
У НЕДЕЉУ ПОЧИЊЕ ПРОЛЕЋНИ ДЕО СЕЗОНЕ

“РАДНИЧКИ” СПРЕМАН ЗА НАСТАВАК ПРВЕНСТВА

Tакмичарски резултати и пласман на табели важни, али да су за сада у другом плану, јер је у овом тренутку најбитније да се направи добра база, побољша инфраструктура, те да се деца из омладинског погона прикључе првом тиму, јер без њих клуб нема перспективу
Јесењи део првенства ФК “Раднички” Коцељева окончао је на четвртом месту на табели међуопштинске лиге, што представља одличан резултат, имајући у виду чињеницу да je претходну сезону завршиo готово на самом зачељу.
У припремном делу најстарије спортско друштво одиграло је седам утакмица у којима је остварило скор од четири победе, дупло мање пораза и један нерешен резултат.
Пролећни део фудбалског првенства почиње 14.марта и већ у недељу коцељевачка екипа се на свом терену састаје са ФК “Јевремовац”.



Раднички је некада низао успехе у вишим ранговима такмичења и парирао изузетно квалитетним екипама. Највећи успех забележен је у сезони 2000/2001 када је коцељевачка екипа такмичење завршила као трећепласирана у Српској лиги група Запад. Након тога, чини се, наступила је криза. И финансијска а, пре свега, резултатска. Годинама овај клуб не пише најсјајније странице своје историје. Нова управа клуба на челу са председником Немањом Петровићем се половином прошле године суочила са бројним изазовима.
–На почетку ове сезоне имали смо амбиције да се клуб најпре стабилизује па да порадимо на инфраструктури, сређивању терена, да обезбедимо основне услове који су временом урушавани, јер ништа није озбиљније улагано још од времена Дуке Марковића који је водио клуб почетком 2000. године- изјавио је садашњи председник.
Он је оценио да клуб сада располаже са веома добрим играчким кадром, те да су се ослонили на фудбалере из сопствених редова, али да је било нужно ангажовање неколицине из других клубова који својим квалитетом доносе неопходну превагу на терену.
–Појачали смо се са пар играча. Дошао је Драган Гошић из Брезовице, Марко Милисављевић из “Јединства” Владимирци, Александар Пимић, голман и голмански тренер из “ЗСК” Ваљево, Јован Милошевић из “Спартака” из Љига. Прикључили смо млађу децу из нашег омладинског погона Марка Лукића, Предрага Јовановића, Немању Метковића, Луку Лукића и Дејана Ђурђевића- рекао је Петровић и потврдио да измена међу тренерским кадром није било. На челу првог тима је Небојша Живановић. Директор омладинске школе и тренер кадета остао је Дарко Ђурић, пионире ће тренирати Миленко Попов а петлиће Бобан Ђаковић.
Говорећи о преузимању председничке функције и изазовима са којима се сусрео у руковођењу, Немања Петровић је истакао да је унутар клуба било и међуљудских и финансијских проблема који су морали да се решавају.
–Истовремено пред нама је било такмичење и борба за бодове. Лично тежим ка успостављању једне позитивне атмосфере и постављања на прво место једног здравог, спортског надметања које, нажалост, данас недостаје- сматра Петровић.
Као бивши спортиста и некадашњи фудбалер овог клуба спреман је да се ухвати у коштац са свим проблемима које доноси нова улога и да, како каже, у сарадњи са осталим члановима руководства одговори на све будуће изазове.

УРЕЂЕЊЕ ТЕРЕНА ЈЕ ПРИОРИТЕТ
Бушењем бунара на самом стадиону ФК “Раднички” је коначно успео да реши заливање терена. Према речима Немање Петровића то је било неопходно како би се игралиште адекватно одржавало и терен испуњавао одређене стандарде.
–Осим тога набавили смо и бандере за постављање расвете на терену. То нам је веома важно због термина за одржавање тренинга који сада могу да се одржавају и у вечерњим сатима, посебно у зимском периоду када је дан краћи, а због посла или школе фудбалери нису у прилици да у преподневним терминима присуствују тренингу. И у летњим месецима ће нам осветљење терена значити јер ћемо моћи да избегнемо врућину и да се у вечерњим сатима обезбеде услови за игру- објаснио је Петровић.
Председник овог фудбалског клуба истакао је да је у току израда пројекта за изградњу свлачионица на стадиону.
–Требало би да за пар дана буде готов па ћемо видети да ли можемо да га реализујемо у сарадњи са општином. Једна од ствари која ће бити урађена у наредном периоду јесте и постављање ограде на помоћном терену, захваљујући општини која је клубу уступила ограду од некадашњег терена са вештачком травом чија је подлога уништена у поплавама 2019.године. На тај начин заштитићемо овај део и спречити улазак аутомобила и уништавање самог терена- рекао је Петровић и изразио посебну захвалност спонзорима и пријатељима клуба који су, како је оценио, препознали позитиван рад и нову енергију.
Он је поручио да су такмичарски резултати и пласман на табели важни, али да су за сада у другом плану, јер је у овом тренутку најбитније да се направи добра база, побољша инфраструктура, те да се деца из омладинског погона прикључе првом тиму, јер без њих клуб нема перспективу.
–Амбиција клуба је свакако да се вратимо у виши ранг, али је приоритет темељан и квалитетан рад са млађим категоријама, инфраструктурно опремање и прављење добре базе која ће моћи да одговори на све изазове- закључио је председник ФК “Раднички”.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa