Инфо

11. март 2021.11. мар 2021.
http://www.minpolj.gov.rs

http://www.minpolj.gov.rs

Држава подстиче органску производњу

За три године знатно повећане површине и извоз

Органска производња је велика развојна шанса за општине као што је Бојник, рекао је министар Недимовић и истакао да ове године не очекује велика одступања откупне цене малине у односу на 2020. годину
Држава ће убрзати процес сертификације органске производње, јер ће тај посао уместо произвођача, односно коопераната, моћи да раде хладњачари, најавио је у Бојнику министар Бранислав Недимовић.
„С друге стране и сам процес сертификације из класичне у органску производњу држава је омогућила још једну алатаку, а то је да тај процес једна платформа преузме на себе за све своје кооперанте“, објаснио је ресорни министар Бранислав Недимовић који је у Бојнику посетио хладњачу „Фортис“ .

Органска производња је велика развојна шанса за општине као што је Бојник, рекао је министар Недимовић и истакао да ове године не очекује велика одступања откупне цене малине у односу на 2020. годину.
Милан Аврамовић, директор хладњаче „Фортис“ рекао је да се органско воће и поврће из хладњаче у Бојнику продају широм света – у Канади, Америци, Аустралији, а замрзнута малина прошле године стигла је и до Кине. Сарадњом је задовољно и 250 коопераната који се баве органском производњом.

„У овој години планирамо да сертификујемо негде око 350 нових органских произвођача које смо пратили у протекле три године“, најавио је Милан Аврамовић.

Министарство пољопривреде подстиче развој органске производње у Србији. За само три године знатно су повећане површине као и извоз.
http://www.minpolj.gov.rs

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa