Инфо

11. март 2021.11. мар 2021.
ЧУВАРИ МИНИМАЛНЕ НАДЕ
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

ЧУВАРИ МИНИМАЛНЕ НАДЕ

Победа над Пролетером донекле чува наду, али више охрабрује млади тим да се бори до краја. На Рајку Митићу прилика за доказивање без очекивања. Гостовање ТСЦ једнако без реалних очекивања
Под претпоставком да овај број читате током четвртка, можемо рећи да су фудбалери Мачве у аутобусу који вози ка престоници где их данас очекује одложени меч против Црвене Звезде. Кладионице су рекле своје, тешко да је неко уопште размишљао да се клади на победу домаћина због мале квоте, већ уколико је бирао овај меч, определио се за неку комбинацију која наговештава убедљиву победу шампиона. Истина, све осим таквог исхода биће изненађење, а млада екипа Мачве има сада могућност да на највећем стадиону изненади бар оне који прогнозирају неко „разбијање“. Без очекивања, али са надом прилика је за Шапчане да буду, колико је могуће, борбени и покушај да се представе што часније.

Мачва – Пролетер (НС) 3:1 (2:1)
Стадион Мачве. Главни судија: Павле Пипер; помоћници: Минић и Јеринић. СТРЕЛЦИ: Ортиз у 29, Кнежевић у 45+1 и Ћирковић у 90+3 за Мачву; Томовић у 45+3 за Пролетер; ЖУТИ КАРТОНИ: Мијаиловић, Гордић, Пејовић (Мачва); Којић и Томовић (Пролетер).
МАЧВА: Гордић, Пејовић, Кременовић, Пешић, Дабић, Обровац (Суботић), Кнежевић, Мијаиловић, Тримановић (Панић), Ортиз (Панић), Ћирковић
ПРОЛЕТЕР: Васиљевић, Марјановић, Пејић, Миросављев, Ковачевић, Леандро, Јанковић (Весић), Живојиновић (Митровић), Томовић, Којић (Ивановић), Кнежевић (Илић)


Против Пролетера, сасвим солидног тима из врха табеле показали су колико могу када су расположени. Постигли су три гола, освојили помало неочекивана три бода. Велики хендикеп ће бити изостанак голмана Милоша Гордића који бриљира ове сезоне, али како је на позајмици из Звезде нема право наступа, но алтернатива је искусни Перић, те гол није превелика брига за тренера Јерманиша.
-Заслужили смо више у Суботици и то смо наплатили против Пролетера. Имамо младу, полетну екипу која жели да игра и да се доказује, жели да напредује и то је оно што тражимо од њих – истакао је словеначки стручњак, тренер Мачве, Алфред Јерманиш.
Нису много веће шансе, бар према прогнозама, за Мачву ни против ТСЦ у Бачкој Тополи током викенда. Тим Младена Крстајића ове сезоне није на нивоу претходне, далеко су од Европе, али играма показују квалитет да парирају најбољима. У саству је неколико сјајних фудбалера, само је умор после наступа у Европи и шок због преране смрти тренера Золтана Сабоа оставио траг на играчима.
После Бачке Тополе, у Шапцу гостује Чукарички, још једна екипа са евроамбицијама, а потом следи пауза. Почетак априла могао би бити последња нада, мала, најситнија, али последња нада да би велики низ могао спасисти нешто ове сезоне (Вождовац, Младост, Напредак, а после Партизана Јавор, Радник, а потом Инђија). Мале су шансе, али живе уз победе. Тренутно је нада далеко великих девет бодова.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa