Инфо

11. март 2021.11. мар 2021.
Дуга опстала на прволигашким паркетима
КОШАРКА: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ (Ж)

Дуга опстала на прволигашким паркетима

Поразом ЖКА у Београду, опстанак обезбеђен и пре меча са Радничким, победа за славље после добре сезоне. Кош у последњим секундама за тријумф. Тешка, али на крају добра сезона
Шабачка женска кошарка имаће и наредне сезоне репрезента у највишем рангу наше државе. Кошаркашице „Дуге“ су тријумфално завршиле дебитантску сезону у елити и што је још важније, потврдиле победом да су заслужиле Прву лигу. Играле су изузетно три четвртине против Крагујевчанки, а онда су изгубиле снагу у финишу што је довело тријумф у питање. Ипак, поен са слободних бацања неколико секунди пре краја донео је пола коша предности и велико славље. Математички је опстанак обезбеђен дан раније када је Црвена Звезда победила ЖКА, но са новом победом на најбољи начин је украшено дело стварано током сезоне. У победи над Радничким 66:65 истакла се Олга Степановић са 23 поена, Рената Степановић је аутор 12, а Пуношевац 11 поена.
Целокупна сезона је специфична. Одиграна је без присуства публике, много утакмица је одлагано због проблема са Ковидом. Шапчанке су у једном тренутку због неколико позитивних тестова биле ван тренинга три недеље, а потом се суочиле са неколико утакмица у низу. Непланирано рано су остали без великог појачања, Американке, Лејни Марфи и све то је отежало пут ка опстанку. Ипак, најпре неочекивана дупла победа потив Студента, бодови против одличног Краљева и три тријумфа у последњих пет кола донели су заслужени успех младој екипи из Шапца.
Током 22 одиграна кола Дуга је остварила седам победа и 15 пораза. Савладале су Студент и Врбас на гостујућем терену, односно: Краљево, ЖКА, Раднички, Студент и Спартак у Шапцу. По учинку се издвојила Олга Степановић као најбољи поентер екипе и са просеком од 17,53 поена по утакмици је шести стрелац Прве лиге.
Пауза је дуга у српској женкој кошарци и то је прилика да се већ ствара база за наредну сезону. У плеј офу ће играти: Звезда, Војводина, Радивој Кораћ и Арт баскет, дакле три београдске и једна новосадска екипа. Испали су ЖКА Нови Сад и суботички Спартак. Вршац и Пролетер су у овом тренутку најближи пласману у Прву лигу из нижег ранга.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa