Инфо

11. март 2021.11. мар 2021.
ПРВИ ПРЕСЕК ОДЛИЧАН
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

ПРВИ ПРЕСЕК ОДЛИЧАН

Три плеј оф кола Металопластика остварила три победе, две на гостујућем терену и једну у дербију. Осам узастопних победа у националном првенству и једна у Купу. Следи недеља са три меча у неколико дана
На првом пресеку плеј офа, испод црте се налази велики оптимизам и максималан салдо поред имена шабачке „Металопластике“. За сада се све одвија готово идеално. Шапчани су у низу од осам узастопних победа у првенству (Б група и плеј оф), девет на домаћем ниву када се узме у обзир и Куп и заједно са Војводином деле трон. Још 11 рунди је преостало, те се тек захухтава Лига.
Плави су тренутно на паузи, првој после дуго времена и довољној само да се смањи тензија мечева, али је рад појачан, у складу са немилосрдним распоредом. Током викенда нема утакмица, да би уследила ова бура већ на почетку наредне недеље.

Рудар – Металопластика 28:35 (13:18)
Костолац. Судије: М. и Ђ. Јевтић (оба Лазаревац). Седмерци: Рудар 2 (1); МП 3 (2). Искључења: Рудар 6 минута; МП 10 минута. Црвени картон: М. Јевтић у 57. минуту.
РУДАР: Вуковић, Мурина 3, Мердовић 1, Тица, Савковић, Панић 7, Ристић, Димитријевић, Ђукић 1, Станковић, Ђорђевић, В. Димитријевић, Милошевић, Недељков 3, Татари 5, Н. Недељков 8 (1).
М’ПЛАСТИКА: Додић 1, Воркапић 5, Јевтић, Писарић 4, Срдановић 6, Миловановић 1, Бомаштар, Антонијевић, Иванић 1, Радисављевић, Ђукић 1, Митровић 5, Бабић 5, Тодоровић 2, Брајовић 3 (2), Дошен 1.


-Ми имамо свој пут, своје циљеве и њима је подређено све. Пауза нам прија, иако је она само предах од утакмица, тренинг мора бити јак и интензиван како би остали на високом нивоу. Уколико желите да будете на врху, морате напорно да радите и тренирате – рекао је Лука Митровић, најискуснији бек „плавих“.
Репрезентативци се враћају са ЕХФ недеље и одмах ће у аутобус, јер у уторак, 16. марта, Металопластика игра у Лесковцу утакмицу четвртог кола плеј офа. Два дана касније гостује Пелистер у четвртом колу СЕХА лиге и потом следећег викенда гостује Динамо из Панчева, поново у оквиру шампионског доигравања у домаћој лиги. Укратко, три утакмице у пет дана. Као и против Загреба, реално је да Веселин Вуковић пружи више прилике млађим играчима у утакмици са тимом из Битоља.
-Неће интензитет спласнути ни после Динама, два дана касније гостује нам Татран, а онда путујемо на дерби у Нишу. Значи нам пауза, али ће бити паклено у наставку и зато је сваки корак важан у борби за оно што желимо да постигнемо – додао је Веселин Вуковић.

Ново руководство
У понедељак је на изборној скупштини Металопластике изабрано ново клупско руководство. Нови председник Управног одбора и председник Скупштине је Бранислав Ђурковић, рођен 1973. године у Шапцу, запослен у Безбедносно информативној агенцији. Уз њега у Управном одбору су још: Вукашин Рајковић, Дане Шијан, Владан Красавац, некадашњи рукометаши Металопластике (Красавац је данас начелник Мачваснког управног округа) и Адам Алексић, директор Поште у Шапцу. Надзорни одбор чине: Горан Васић, Сања Сакић и Марко Јанчић.


После изузетно вредне и тешке победе у великом дербију против Партизана 27:26, трећи пут у кратком временском периоду Металопластика је убедљиво победила Рудар у Костолцу, а улогу фаворита свакако носи и у Лесковац. Екипа Дубочице је можда и начинила изненађење пласманом у плеј оф и уз Рудар је најслабији тим међу осам. Победили су Рудар, очекивано поражени у Нишу и Новом Саду и опасност за Шапчане може бити, не квалитет, колико мотив и растерећеност домаћина у уторак. Неки од познатијих играча су: Мађар, Војводић, Матовић, Златановић, Радуловић.
Побеђује и Војводина, те се прве прогнозе о борби у двоје или троје за титулу, тренутно обистињују.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa